Trei poliţişti şi un jandarm nu au declarat venituri din jocuri de noroc. Valoarea la care ajung

Joi, 14 Aprilie 2022, ora 10:17
2543 citiri
Trei poliţişti şi un jandarm nu au declarat venituri din jocuri de noroc. Valoarea la care ajung
Sală cu jocuri de noroc FOTO Pixabay

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat că trei poliţişti şi un jandarm nu au declarat venituri din jocuri de noroc în valoare de peste 180.000 de lei, în aceste cazuri fiind sesizaţi procurorii.

Potrivit ANI, Mihai Hongu, fost agent de poliţie în cadrul Poliţiei Staţiunii Târgu Ocna din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Bacău, nu a putut justifica peste 90.000 de lei.

"Agenţia Naţională de Integritate a constatat existenţa unei diferenţe nejustificate în cuantum de 92.897 Lei între averea dobândită şi veniturile realizate de către Hongu Mihai, în perioada exercitării funcţiei publice.

Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Bacău, în vederea începerii acţiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate de către Hongu Mihai, în perioada exercitării funcţiei publice”, se arată în comunicat.

De asemenea, ANI a sesizat şi Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu privire la existenţa indiciilor referitoare la săvârşirea de către Mihai Hongu a infracţiunii de fals în declaraţii întrucât nu a declarat veniturile încasate din jocuri de noroc în cuantum de 21.104 Lei, în declaraţiile de avere depuse în perioada exercitării funcţiei publice.

Un alt caz este cel al lui Cristinel-Corneliu Scorţan, subcomisar de poliţie în cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române. Bărbatul este acuzat că nu a declarat venituri din jocuri de noroc în declaraţiile de avere, în valoare de 72.771. În acest caz a fost sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în legătură cu comiterea infracţiunii de fals în declaraţii.

ANI a mai constatat că Adrian Oprea, fost comandant de pluton în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa, nu a declarat veniturile încasate din jocuri de noroc în valoare de 42.110 Lei, în declaraţiile de avere. Şi în cazul său a fost sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru fals în declaraţii.

În aceeaşi situaţie este şi Richard-Cosmin Velici, poliţist în cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti. ANI a constatat că nu a declarat în declaraţiile de avere veniturile încasate din jocuri de noroc, în valoare de 44.086 de lei. Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru fals în declaraţii.

De ce legea păcănelelor nu poate avea un impact real: ”E nevoie de o mai bună reglementare a jucătorilor”
De ce legea păcănelelor nu poate avea un impact real: ”E nevoie de o mai bună reglementare a jucătorilor”
În 2022, piața de jocuri de noroc din țara noastră era considerată ca având cea mai mare rată de creștere din Europa de Est, mai ales în contextul în care, în România, numărul sălilor...
Pedeapsa primită de doi polițiști de frontieră care au luat mită 5 kilograme de brânză. Decizia instanței în cazul șpăgarilor
Pedeapsa primită de doi polițiști de frontieră care au luat mită 5 kilograme de brânză. Decizia instanței în cazul șpăgarilor
Doi polițiști din Botoșani au primit o pedeapsă „atipică” pentru fapte de corupție. Întrucât au luat mită cinci kilograme de caș, judecătorii i-au obligat să dea înapoi banii pe...
#ani, #politisti, #jandarm, #jocuri de noroc, #venituri nedeclarate impozitate , #ANI
Comentarii