Mizerabilii! Reacție dură a englezilor după rușinea istorică de la rugby

Duminica, 12 Martie 2023, ora 13:10
3195 citiri
Mizerabilii! Reacție dură a englezilor după rușinea istorică de la rugby
Anglia a fost zdrobită de franța la rugby FOTO facebook

A doua zi după umilinţa suferită de naţionala de rugby a Angliei împotriva echipei Franţei, scor 10-53, în Turneul celor Şase Naţiuni, pe Twickenham, presa britanică este în stare de şoc.

Naţionala Angliei a suferit cea mai mare înfrângere acasă din istoria sa, iar mass-media de peste Canal evocă acest fiasco teribil şi cele şapte eseuri primite.

„La sfârşitul meciului, Anglia a fost dezonorată, bătută şi umilită. Franţa îi transformase pe Marcus Smith şi pe colegii săi în Les Misérables”, scrie Daily Mail.

„TGV-ul francez a zdrobit totul în cale”, scrie la rândul său The Guardian, adăugând: „Este o ghilotină care cade brutal şi definitiv. Anglia mai văzuse zile întunecate, dar niciodată la amploarea acestui record fenomenal. Chiar şi acel 42-6 dureros din 2008 împotriva Africii de Sud se estompează. Echipa lui Steve Borthwick a avut îndrăzneala să spere la un viitor ceva mai luminos la orizont cu acest meci".

„Cea mai întunecată zi a Angliei pe Twickenham a fost multe lucruri – o lovitură, o zdruncinătură, o ruşine – dar nu a fost o enigmă”, scrie The Telegraph. Englezii „au venit să adăpostească un fel de fantezie elaborată despre începerea unui nou capitol în „aventura” lor. Ei pleacă văzând în oglindă cea mai înspăimântătoare dintre reflecţii, banalitatea lor supărătoare evidenţiată de strălucirea unei Franţe nemiloase”, adaugă cotidianul.

Marcus Smith, titularizat la deschidere în locul căpitanului obişnuit Owen Farrell, are parte de furia presei britanice. „Săracul Smith. Poate dura ceva timp pentru se va recupera”, lansează Daily Mail.

Iar presa engleză este deosebit de îngrijorată de ceea ce va urma. Începând de sâmbătă viitoare (18.00), când Anglia va juca ultimul meci din acest Turneu al Celor şase Naţiuni cu Irlanda. „Ce e mai rău urmează să vină”, prezice The Independent.

„Pregătiţi-vă. Pe baza acestei performanţe, acea înfrângere cu 76-0 în faţa Australiei în turneul infernal din 1998 ar putea fi în pericol”.

BBC vorbeşte, de asemenea, despre o „demonstraţie nemiloasă” a XV-ului Franţei pentru a „condamna Anglia la cea mai grea înfrângere acasă. Franţa, care nu a mai câştigat niciun meci din Şase Naţiuni pe Twickenham din 2005, a arătat exact de ce este a doua echipă din lume şi printre favoritele la câştigarea Cupei Mondiale pe teren propriu peste şase luni".

Pentru The Guardian: „Franţa a jucat de parcă ar fi Parisul primăvara. Les Bleus au fost mai eficienţi, mai calmi, mai puternici în aproape toate privinţele, iar zvonurile despre dispariţia lor ca favoriţi la Cupa Mondială au fost în mod clar exagerate".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Schimbare istorică în regulamentul fotbalului englez
Schimbare istorică în regulamentul fotbalului englez
Federaţia Engleză de Fotbal a anunţat că din sezonul viitor se renunţă la reluarea meciurilor în caz de egalitate la finalul timpului regulamentar, începând din primul tur al Cupei...
Două fete, de 6 și 11 ani, atacate cu un cuțit în apropierea unei școli din Franța. Primele informații despre agresor
Două fete, de 6 și 11 ani, atacate cu un cuțit în apropierea unei școli din Franța. Primele informații despre agresor
Două fete de 6 și 11 ani au fost transportate la spital joi, 18 aprilie, după ce au fost atacate cu un cuțit de un bărbat, în apropierea unei școli. Incidentul a avut loc în orașul...
#anglia, #reactie, #Franta, #infrangere, #mizerabilii, #presa , #stiri din sport