Extraordinarul selectioner al Romaniei

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Marti, 29 Martie 2016, ora 13:29
6876 citiri
Extraordinarul selectioner al Romaniei

Anghel Iordanescu, extraordinarul selectioner al Romaniei, a reusit sa analizeze un fotbalist dupa ce l-a vazut evoluand mai putin de cinci minute, in prelungirile unui meci amical.

"Generalul" i-a surprins pe multi atunci cand l-a chemat la nationala pentru meciurile de pregatire cu Lituania si Spania pe Adrian Ropotan, mijlocasul celor de la Pandurii.

Inaintea celor doua jocuri s-a discutat mult pe marginea acestei convocari dintr-un motiv simplu, Ropotan nu a demonstrat absolut deloc ca merita sa imbrace tricoul nationalei. Iar faptul ca un fotbalist mediocru a fost convocat de la echipa fiului selectionerului, Edi Iordanescu fiind tehnicianul Pandurilor, nu a facut decat sa amplifice discutiile.

Iordanescu a incercat, fara prea mult succes, sa explice aceasta convocare, el sustinand ca avea nevoie de un mijlocas care sa "alerge, sa puna osul si sa recupereze", planul sau fiind ca inchizatorii clasici ai Romaniei, Pintilii si Hoban, sa fie mai ofensivi.

N-au fost foarte multi cei care au crezut in explicatia lui Iordanescu, insa in planurile tactice ale unui antrenor nu poti sa intervii, asa ca discutiile s-au oprit.

Au venit insa si meciurile oficiale, iar situatia lui Ropotan a devenit si mai curioasa.

In duelul cu Lituania, adversarul mai slab si impotriva caruia, cel putin teoretic, iti permiteai sa experimentezi, Ropotan nu a fost utilizat nici macar un minut. A intrat in amicalul cu Spania, fiind trimis in prelungiri, atunci cand Iordanescu isi dorea sa traga de timp si de rezultat.

Ei bine, iata cum fotbalistul care a ridicat mari semne de intrebare prin convocarea sa la nationala confirma o buna parte dintre acestea prin prezenta meteorica in sanul echipei.

Inutil sa spunem ca "Generalul" Iordanescu n-a mai binevoit sa spuna dupa actiunea nationalei daca a fost convins de Ropotan, insa acest lucru se va vedea la urmatoarele meciuri.

Romania, remiza entuziasmanta cu Spania

Daca mijlocasul Pandurilor va mai fi convocat inseamna ca avem intr-adevar un selectioner extraordinar, cu un "ochi" fenomenal", care realizeaza cat de util este un jucator dupa ce il foloseste numai cinci minute in prelungiri.

Daca nu va mai fi convocat, nu stiu cum s-ar mai putea contesta faptul ca unul dintre jucatorii de la echipa fiului sau a obtinut o selectie smulsa cu forcepsul.

Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Biroul Electoral Central a stabilit, vineri, 26 aprilie, măsurile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile din data de 9 iunie, menţionând, între altele,...
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
#Iordanescu nationala convocare, #Iordanescu Ropotan nationala, #nationala Romania amicale , #nationala