Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Cine este cel mai bine platit actor nominalizat la Oscar 2016

Joi, 25 Februarie 2016, ora 23:02
4793 citiri
Cine este cel mai bine platit actor nominalizat la Oscar 2016
Foto: Facebook/Jennifer Lawrence

O actrita in varsta de numai 25 de ani este cel mai bine platita dintre cei nominalizati la Oscar 2016, reusind sa incaseze in ultimul an mai mult decat Leonardo DiCaprio si Matt Damon.

Este vorba despre Jennifer Lawrence, nominalizata la Oscar (gala ce va avea loc duminica), gratie prestatiei sale din filmul biografic "Joy". Conform Forbes, in perioada iunie 2014 si iunie 2015, actrita, deja nominalizata cu Oscar, a castigat 52 de milioane de dolari.

Leonardo DiCaprio, in varsta de 41 de ani, a castigat in aceeasi perioada 29 de milioane de dolari, in timp ce Matt Damon 25 de milioane de dolari. Cei trei sunt singurii dintre actorii nominalizati anul acesta la Oscar, care se regasesc in topul celor mai bine platiti actori. Totusi, niciunul dintre cei doi nu a reusit sa intre in top 10.

Topul Forbes il situeaza pe primul loc pe Robert Downey Jr., cu castiguri de 80 de milioane de dolari, acesta fiind urmat de Jackie Chan, cu 50 de milioane de dolari. Starul francizei "Furious", Vin Diesel, e pe locul trei, cu 47 de milioane de dolari, iar pe patru e Bradley Cooper, cu 41,5 milioane de dolari.

O viata complicata, cu consum de droguri de la 6 ani: Cum ajungi sa fii cel mai bine platit actor din lume

Urmeaza Adam Sandler, cu 41 de milioane de dolari, Tom Cruise, cu 40 de milioane de dolari, Amitabh Bachchan, vedeta Bollyood, cu 33,5 milioane de dolari, la egalitate cu Salman Khan.

Top 10 este inchis de Akshay Kumar, tot star de la Bollywood, cu 32,5 milioane de dolari, si Mark Wahlberg, cu 32 de milioane de dolari.

Topul Forbes vine la putin timp dupa ce Jennifer Lawrence a pus pe tapet un subiect delicat la Hollywood, respectiv faptul ca actritele au salarii mult mai mici decat colegii lor de breasla barbati. Actrita descoperise ca e semnificativ mai prost platita decat colegii ei din "American Hustle", fapt recunoscut chiar de acestia.

Anul acesta, Jennifer Lawrence se lupta cu Cate Blanchett, Charlotte Rampling, Saoirse Ronan si Brie Larson pentru un Oscar. Ea l-a castigat pe primul in 2012, pentru rolul facut in "Silver Linings Playbook".

Forbes: Top cel mai bine platite actrite

Imediat dupa Jennifer Lawrence in topul celor mai bine platite actrite (top separat realizat de Forbes) se afla Scarlett Johansson, cu 35,5 milioane de dolari, Melissa McCarthy, cu 23 de milioane de dolari si Bingbing Fan, cu 21 de milioane.

Urmeaza favoritele publicului de multi ani, Jennifer Aniston, cu incasari de 16,5 milioane de dolari, Julia Roberts, 16 milioane, Angelina Jolie, 15 milioane, la egalitate cu Reese Witherspoon, Anne Hathaway, 12 milioane, la fel ca Kristen Stewart.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#cel mai bine platita actrita, #Jennifer Lawrence salariu, #Forbes actori bine platiti, #actori salarii Forbes, #cel mai bine platit actor, #Laonardo DiCaprio salariu , #stiri Angelina Jolie