Angelina Jolie demisionează din funcția de trimis al ONU pentru refugiați. Care este motivul

Sambata, 17 Decembrie 2022, ora 12:04
3261 citiri
Angelina Jolie demisionează din funcția de trimis al ONU pentru refugiați. Care este motivul
Actrița americană ANgelina Jolie/ FOTO: unhcr.org

Angelina Jolie a anunţat vineri, 16 decembrie, că renunţă la rolul său de ambasador al bunăvoinţei al Înaltului Comisariat ONU pentru Refugiaţi (UNHCR), după 21 de ani de serviciu loial în slujba acestei instituţii, vedeta declarând că doreşte să "lucreze în mod diferit" şi să se concentreze asupra unor probleme umanitare mai ample, transmite AFP.

„Cred în multe lucruri pe care le face ONU, în special în viețile pe care le salvează prin ajutor de urgență”, a spus Jolie, 47 de ani, notează BBC.

Și ea a adăugat: „Voi lucra acum cu organizații conduse de oameni cei mai direct afectați de conflict, care le oferă cea mai mare voce”.

UNHCR a transmis că Jolie este unul dintre cei mai influenți susținători ai drepturilor refugiaților.

Într-o postare pe pagina ei de Instagram, vedeta de la Hollywood a scris: „După peste 20 de ani, astăzi renunț din munca mea cu agenția ONU pentru refugiați.

„Refugiații sunt oamenii pe care îi admir cel mai mult din lume și sunt dedicată să lucrez cu și pentru ei tot restul vieții”.

Jolie nu a oferit detalii despre organizațiile către care se va îndrepta.

Între timp, UNHCR a transmise că Angelina Jolie se va „angaja într-un set mai larg de probleme umanitare și legate de drepturile omului”.

Angelina Jolie, una dintre cele mai emblematice personalităţi de la Hollywood, a efectuat peste 60 de misiuni pe teren de-a lungul anilor, în timpul acestor deplasări atrăgând prin prezenţa sa atenţia asupra refugiaţilor.

Recent, ea a călătorit în Yemen şi Burkina Faso cu UNHCR pentru a se întâlni cu persoane strămutate care au îndurat "două dintre situaţiile de urgenţă cele mai subfinanţate şi mai puţin raportate din lume", se arată în comunicat.

Iar la sfârșitul lunii aprilie, Angelina Jolie efectuase o vizită și în orașul Liov, Ucraina, tot în calitate de delegat special al Înaltului Comisariat al ONU pentru Refugiaţi (UNHCR).

În 2017, ea a declarat că Organizația Națiunilor Unite este "imperfectă", iar într-un articol publicat luna trecută și-a arătat frustrarea față de lipsa progreselor în eliminarea violenței sexuale în conflicte.

Până când a fost prelungită perioada în care ucrainenii veniți în România primesc bani de hrană și cazare
Până când a fost prelungită perioada în care ucrainenii veniți în România primesc bani de hrană și cazare
Guvernul a prelungit cu trei luni, până la data de 30 iunie 2024, prin ordonanţă de urgenţă, perioada până la care pot fi acordate sumele forfetare pentru acoperirea costurilor de masă şi...
Țara aleasă să prezideze comisia ONU pentru egalitate de gen ”arată un dispreț șocant față de drepturile femeilor de pretutindeni”
Țara aleasă să prezideze comisia ONU pentru egalitate de gen ”arată un dispreț șocant față de drepturile femeilor de pretutindeni”
Arabia Saudită este statul ales să prezideze comisia ONU care ar trebui să promoveze egalitatea de gen și drepturile femeilor de pe glob, deși țara amintită și-a atras condamnări publice...
#angelina jolie, #demisie, #ambasador, #ONU, #refugiati , #stiri externe