Angela Merkel, nou rezultat negativ la testul de coronavirus

Miercuri, 25 Martie 2020, ora 19:49
2240 citiri
Angela Merkel, nou rezultat negativ la testul de coronavirus
Foto: Arhiva Ziare.com

Cancelarul german Angela Merkel a avut miercuri din nou rezultat negativ si la al doilea test pentru coronavirus, dar va ramane in carantina la domiciliu pana la efectuarea celui de-al treilea test, probabil saptamana viitoare, in timp ce un rezultat pozitiv pentru un asemenea test a venit in aceeasi zi pentru vicepremierul spaniol Carmen Calvo.

Purtatorul de cuvant al guvernului german Steffen Seibert a anuntat rezultatul noului test, la doua zile dupa ce Angela Merkel il efectuase pe primul, potrivit agentiei EFE. Ea a fost vaccinata vineri de un medic impotriva pneumococului, o bacterie ce provoaca pneumonie, si a intrat in carantina duminica dupa ce a aflat ca medicul cu care a intrat in contact a fost testat pozitiv.

De atunci, sefa guvernului de la Berlin lucreaza de acasa, luni conducand prin videoconferinta o sedinta de guvern la care s-a aprobat un pachet amplu de masuri impotriva crizei generate de pandemia de COVID-19.

Merkel a urmarit miercuri tot de acasa sedinta Bundestagului (parlamentul federal) la care a fost aprobat planul national cu masuri economice si financiare ce insumeaza 750 de miliarde de euro.

In Spania insa, adjuncta sefului guvernului de la Madrid, Carmen Calvo, a fost tot miercuri confirmata ca fiind infectata cu noul coronavirus, dupa ce fusese spitalizata duminica cu o infectie respiratorie, conform unor surse guvernamentale. Carmen Calvo efectuase anterior si alte teste pentru depistarea coronavirusului, al caror rezultat a fost negativ.

Spania si Germania sunt, dupa Italia, statele europene cu cel mai mare numar de cazuri de infectare cu noul coronavirus, avand miercuri confirmate 47.610 si, respectiv, 35.740 infectari. Dar intre ele este o mare diferenta in privinta numarului deceselor provocate de COVID-19. In timp ce Spania are 3.434 decese, Germania a inregistrat pana in prezent numai 186, potrivit worldometers.info.

Urmareste LIVE cele mai noi informatii despre pandemia de coronavirus

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Angela Merkel test coronavirus , #stiri Angela Merkel