Merkel lipseste de la deschiderea summitului G20 dupa o aterizare de urgenta UPDATE

Vineri, 30 Noiembrie 2018, ora 12:35
10403 citiri
Merkel lipseste de la deschiderea summitului G20 dupa o aterizare de urgenta UPDATE
Foto: Facebook / Angela Merkel

Cancelarul german, Angela Merkel, va absenta de la deschiderea summitului G20 la Buenos Aires dupa o aterizare de urgenta a avionului sau la Koln (vestul Germaniei), joi seara, a informat o purtatoare de cuvant a cancelariei federale.

"Nu vom continua" joi calatoria spre Buenos Aires, a declarat ea, dupa ce avionul Airbus al cancelarului a facut drum intors in timp ce survola Olanda, din cauza unei probleme tehnice, decoland de la Berlin, relateaza AFP.

UPDATE 12:34: Fortele aeriene germane au transmis ca nu exista indicii care sa sugereze o actiune de sabotaj. "Nu exista absolut niciun indiciu al unui context criminal", a declarat un purtator de cuvant fortelor aeriene germane, citat de agentia Dpa.

UPDATE 10:45: Anchetatorii germani verifica o posibila "pista criminala" la originea defectiunii avionului, a relatat vineri ziarul german Rheinische Post citand surse de securitate, noteaza Reuters.

Potrivit revistei Der Spiegel, intregul sistem de comunicatie al avionului guvernamental a functionat defectuos, constituind o problema serioasa de urgenta, cu echipajul fortat sa planifice aterizarea cu ajutorul unui telefon la bord prin satelit.

Potrivit mesajelor pe Twitter ale jurnalistilor germani aflati la bordul avionului guvernamental, cancelarul se va deplasa vineri dimineata la Madrid pentru a se imbarca impreuna cu o mica delegatie la bordul unui avion de linie spre capitala Argentinei.

Ministrul german de finante, Olaf Scholz, urmeaza sa faca parte din aceasta delegatie restransa.

Potrivit agentiei dpa, purtatorul de cuvant al guvernului, Steffen Seibert, a facut cunoscut ca joi seara calatoria nu a continuat pentru a respecta timpul de zbor maxim al echipajului.

El a precizat ca studiaza daca intrevederile stabilite ale cancelarului federal in cadrul acestui summit pot fi amanate.

La aterizarea la Koln, avionul, un Airbus A340-300 numit Konrad Adenauer, dupa numele primului cancelar postbelic, a fost primit pe pista aeroportului de camioane de pompieri, potrivit dpa.

Aceeasi agentie a mai transmis ca, in jurul orelor 19.30 GMT, capitanul a anuntat pasagerii ca trebuie sa se intoarca la Koln, deoarece o problema tehnica a provocat oprirea mai multor sisteme electrice. "Nu trebuie sa va faceti nicio grija, vom ateriza in siguranta la Koln", a spus el.

Avionul a facut drum intors deasupra Olandei si s-a indreptat spre Koln, acolo fiind baza aparatului, precum si singurul avion care il poate inlocui, a precizat dpa.

Aterizarea a fost brusca, avionul avand inca mult carburant la bord, iar franele sale au fost foarte solicitate, a adaugat AFP.

Clotilde Armand: „De fiecare dată când deschide gura Ciolacu asistăm la un fel de stand-up comedy plătit din banii noştri”
Clotilde Armand: „De fiecare dată când deschide gura Ciolacu asistăm la un fel de stand-up comedy plătit din banii noştri”
Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 afirmă despre Marcel Ciolacu că de fiecare dată când deschide gura, asistăm la un fel de stand-up comedy plătit (fără să vrem) din banii noştri şi...
Dreapta Unită a pornit la vânat de voturi din diasporă. Tur de forță pentru liderii alianței, în Marea Britanie și Italia
Dreapta Unită a pornit la vânat de voturi din diasporă. Tur de forță pentru liderii alianței, în Marea Britanie și Italia
Lideri ai Dreptei Unite s-au întâlnit cu românii din Marea Britanie şi Italia pentru a le prezenta priorităţile pentru diaspora, informează, duminică seară, un comunicat transmis de...
#Merkel aterizare urgenta lipseste summit , #cancelar german