Angela Merkel a devenit tinta stirilor false

Miercuri, 18 Ianuarie 2017, ora 15:47
3584 citiri
Angela Merkel a devenit tinta stirilor false
Foto: Ziare.com

Cancelarul Angela Merkel a devenit tinta site-urilor care raspandesc stiri false, povesti derutante si teorii ale conspiratiei, inainte de alegerile federale din aceasta toamna din Germania.

Potrivit unei analize a BuzzFeed News, cateva site-uri au publicat deja stiri false despre cea mai puternica femeie a lumii, relateaza CBS News.

Site-ul Your Newswire, care a raspandit stiri false si despre Hillary Clinton, a scris ca Merkel si-ar fi facut un selfie cu unul dintre teroristii ce au stat in spatele atacurilor din martie 2016 de la Bruxelles, cand de fapt era vorba despre un refugiat.

Un alt site, Anonymousnews.ru, a publicat recent un material fals despre ofiteri NATO germani, care au fost arestati in Alep, pentru ca ar fi colaborat cu membri ai Statului Islamic. De asemenea, site-ul a continut propaganda pro-Kremlin si a sustinut ca CIA este in spatele atacurilor de la 11 septembrie 2001.

De asemenea, potrivit BuzzFeed, stiri false a publicat si saptamanalul Junge Freiheit, care este sustinut de partidul de extrema dreapta Alternativa pentru Germania.

Analiza BuzzFeed a relevat ca unele dintre aceste stiri false despre Merkel au devenit virale pe retelele sociale. Aceste articole "amesteca" deseori conspiratii despre refugiati si islam, folosind totusi informatii reale.

Raportul mai arata ca unele site-uri in limba engleza, precum Breitbart, promoveaza de asemenea materiale anti-Merkel.

Presedintele-ales al SUA, Donald Trump, a fost beneficiarul stirilor false, cu precadere in luna noiembrie, inainte si dupa alegeri. Un roman se numara printre cei care au site-uri ce au raspandit stiri false, in avantajul lui Trump.

In plus, pustii dintr-un oras din Balcani au facut mii de euro de pe urma stirilor false proTrump.

Germania a cazut victima stirilor false: Presa din SUA a relatat lupte de strada intre jihadisti si Politie

Atacul terorist din Berlin este cel mai greu test pentru Merkel in cei 11 ani la putere

Merkel, in mesajul de final de an, catre teroristi: Sunteti niste criminali plini de ura, dar nu ne veti schimba!

Nu tot ce citim pe Facebook e adevarat. Stirile false si exagerarile au umplut retelele, dar cine e vinovat?

Google si Facebook vor penaliza drastic site-urile cu stiri false - Inchid robinetul de bani si interzic sponsorizarea

Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a declarat joi, 28 martie, că şefa Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Gabriela Sivache, va fi înlocuită din funcţie, pentru că...
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
#Angela Merkel stiri false, #stiri false cancelar german, #siteuri stiri false Merkel , #cancelar german