4 nevoi ale angajaților atunci când se întorc la birou

Advertorial
Miercuri, 09 August 2023, ora 09:06
4200 citiri
4 nevoi ale angajaților atunci când se întorc la birou
FOTO Shutterstock

Ultimii ani au reprezentat o provocare continuă pentru angajați. Aceștia s-au văzut nevoiți să lucreze de acasă și să facă tot posibilul pentru a-și păstra motivația și productivitatea. Pentru unii, lucratul de acasă este excelent, mai ales dacă jobul nu implică multă interacțiune cu restul echipei. În schimb, pentru joburile unde este nevoie de comunicare între angajați în majoritatea timpului, este mai eficient să se revină la birou. Cei mai mulți angajați spun că își doresc să se întoarcă la birou, măcar în sistem hibrid. În continuare, îți vom prezenta patru factori cheie de care angajații au nevoie când se întorc la birou.

Colaborarea între echipe

Așa cum am menționat deja, una dintre limitările lucratului de acasă este comunicarea, urmată imediat de colaborare. Colaborarea în interiorul echipei este vitală pentru consolidarea acesteia și se poate realiza cel mai eficient prin interacțiuni față în față, la birou. Întâlnirile online pot lăsa anumite semne de întrebare, mai ales când nu sunt prezenți toți angajații sau când unele exprimări au fost înțelese greșit. De aceea, întoarcerea la birou este fundamentală pentru buna colaborarea în echipă și între echipe.

Eficiența

Este necesar să aducem în discuție și eficiența, atunci când vine vorba despre lucratul de la birou. Conform unui sondaj realizat de către Genesis Property, companie fondată de Liviu Tudor, 53% dintre angajați participă la ședințele online de acasă, iar 40,3% preferă biroul. Interesant de menționat este că 4% au intrat în ședințe din grădină sau alte locații outdoor, 1,3% din cafenele, 0,8% din biblioteci și 0,5% chiar din cantine. Fiecare angajat știe cum este mai eficient pentru el, însă în cazul ședințelor este important să nu existe factori disturbatori.

În ceea ce privește timpul, aproape un sfert dintre respondenți petrec în medie între 2 și 8 ore în ședințe online, săptămânal. 7,2% dintre respondenți alocă între 8 și 12 ore pentru acest tip de întâlniri online, iar 5,6% mai bine de 12 ore. De multe ori, ședințele online durează mai mult și ca urmare a problemelor tehnice sau neînțelegerilor, de unde și aceste statistici.

Importanța culturii și a leadership-ului

Cultura organizațională este extrem de importantă pentru angajați și companie. De ce? Atunci când oamenii care lucrează împreună au aceleași viziuni din punct de vedere profesional, aceleași valori și credințe, ei vor fi mai eficienți și le va fi mai ușor să comunice și să se dezvolte profesional. Astfel, ei contribuie în același timp și la dezvoltarea companiei. Cultura organizațională poate fi creată și dezvoltată în cadrul întâlnirilor față în față și, chiar mai bine, în team-building-uri sau la diverse cursuri interne, la care participă toți angajații.

În ceea ce privește leadership-ul, așa cum probabil știi deja, un bun manager este un lider care știe cum să lucreze alături de echipa sa, nu doar să le traseze sarcini și să implementeze un sistem de recompensare. Oamenii pot simți că liderul echipei este alături de ei și că îi motivează doar dacă lucrează la birou.

Echilibrul dintre viața personală și cea profesională

Nu în ultimul rând, discutăm și despre echilibrul dintre viața personală și cea profesională, un subiect delicat și care afectează toți angajații. Pentru ca o persoană să fie productivă și să evolueze profesional, are nevoie de acest echilibru. Cum se poate realiza? Prin evitarea orelor suplimentare și prin oferirea unui spațiu de lucru gândit astfel încât să ofere angajaților tot ceea ce au nevoie. Nu este suficient doar un birou unde să lucreze, chiar dacă este confortabil și dispune de tehnologie. Spațiul de lucru trebuie să aibă și acces la zone de relaxare, unde angajații să socializeze, săli de fitness sau spații verzi. Aceste avantaje le oferă angajaților șansa de a se dezvolta și personal, poate chiar în pauzele de la muncă.

Așadar, sperăm ca aceste informații să îți fie de folos pentru a-ți ajuta angajații să se întoarcă la birou în cele mai bune condiții.

ChatGPT a fost dat în judecată, de o asociaţie de protecţie a vieţii private: "Nici chiar editorul său, OpenAI, nu îl poate opri"
ChatGPT a fost dat în judecată, de o asociaţie de protecţie a vieţii private: "Nici chiar editorul său, OpenAI, nu îl poate opri"
Asociaţia vieneză de protecţie a vieţii private NOYB a anunţat luni că a intentat un proces în Austria împotriva programului de inteligenţă artificială generativă, deoarece "ChatGPT...
Vizita neașteptată a lui Elon Musk în China. Ce urmărește să obțină miliardarul american din întâlnirile cu oficialii comuniști VIDEO
Vizita neașteptată a lui Elon Musk în China. Ce urmărește să obțină miliardarul american din întâlnirile cu oficialii comuniști VIDEO
Miliardarul american Elon Musk a sosit duminică, 28 aprilie, la Beijing, într-o vizită neanunţată, unde va discuta cu autoritățile chineze unele aspecte legate de domeniul înaltei...
#angajati, #birou, #nevoi angajati , #stiri joburi