5 beneficii care îi fac pe angajați mai fericiți

Advertorial
Luni, 08 Ianuarie 2024, ora 16:01
3881 citiri
5 beneficii care îi fac pe angajați mai fericiți
FOTO: pexels.com

Salariul nu este singurul lucru care face ca unele companii să iasă în evidență, ci pachetul de beneficii pe care îl oferă pe lângă acesta. Beneficiile oferite angajaților sunt o parte integrantă a pieței muncii actuale și un factor important în atragerea și păstrarea oamenilor competenți.

În peisajul de afaceri actual, angajații caută flexibilitate, echilibru între viața profesională și cea personală și multe altele. Hai să aruncăm o privire asupra unor beneficii pentru angajați, care merg mai departe decât avantajele obișnuite.

1. Program flexibil și munca remote

Flexibilitatea se află în fruntea listei fiecărui angajat care prețuiește echilibrul dintre viața la birou și cea de acasă. Programul flexibil nu se referă neapărat la a oferi angajaților un control complet asupra programului de lucru. Acesta poate veni în diferite forme, de la mediul de lucru hybrid sau remote, până la o săptămână de lucru comprimată.

Modul exact în care definești flexibilitatea programului de lucru va depinde în totalitate de dinamica organizației tale. Unele companii își lasă angajații cu normă întreagă să lucreze de oriunde doresc, de exemplu. Alte companii oferă angajaților posibilitatea de a alege între a lucra în ture de dimineață, după-amiază sau seară.

2. Reduceri și bonusuri pentru angajați

Reducerile și bonusurile sunt o modalitate excelentă de a compensa anumite cheltuieli de trai și de a recompensa angajații pentru munca lor. Aceasta este cu siguranță o practică globală, iar pe plan local se obișnuiește ca angajații să beneficieze cel puțin de tichete de masă.

Desigur, există o mulțime de alte opțiuni, cum ar fi tichetele de vacanță, care le arată angajaților că îți pasă de timpul lor liber, precum și cardurile cadou. Poți oferi angajaților acces la o mulțime de comercianti cu card cadou și produse sau servicii variate, de la beauty, la IT. Să nu uităm nici de cardurile culturale, care oferă o motivație în plus angajaților pasionați de concerte, spectacole ori lectură.

3. Cursuri de dezvoltare personală și profesională

Faptul de a-ți ajuta angajații să își atingă potențialul maxim face ca aceștia să fie mai fericiți și productivi. Oferirea de cursuri de dezvoltare personală și profesională în timpul orelor de lucru este o opțiune excelentă.

Dezvoltarea personală îi ajută pe angajați să devină mai conștienți de sine și mai rezistenți în fața stresului de la locul de muncă. Cursurile de dezvoltare în carieră le oferă angajaților șansa de a dobândi noi competențe, fără a fi nevoiți să își sacrifice timpul personal. Oferirea de instrumente pentru ca angajații tăi să aibă succes este unul dintre principalii piloni ai satisfacției și angajamentului acestora.

4. Servicii de sănătate mintală

Discuția despre sănătatea mintală a angajaților a căpătat o amploare considerabilă, dar acest lucru nu schimbă faptul că munca este o sursă semnificativă de stres pentru majoritatea oamenilor. Există numeroase modalități de a sprijini sănătatea mintală a echipei tale, printre care:

  • Servicii de consiliere și terapie virtuală;
  • Programe de wellness (de exemplu, meditație, yoga);
  • Reduceri pentru angajați la programe în afara sediului;
  • Acces gratuit la aplicații specializate în sănătate mintală și meditație.

5. Concediu de odihnă „nelimitat”

Concediul de odihnă „nelimitat” se numără printre beneficiile nou apărute în materie de echilibru între viața profesională și cea personală, din ce în ce mai des întâlnit în companii de orice mărime. Premisa acestuia este simplă: angajații își iau atâta timp liber cât au nevoie, oricând au nevoie.

Una dintre cele mai bune modalități de a îmbunătăți calitatea vieții angajaților tăi este să le oferi timp liber plătit. Plafonul pentru concediul „nelimitat” este cuprins între trei și șase săptămâni, ceea ce reprezintă considerabil mai mult timp liber decât media. Pe lângă beneficiile clare pentru angajați, acesta reduce costurile de gestionare a resurselor umane asociate cu monitorizarea și aprobarea zilelor de concediu.

Oferirea unui pachet complet de beneficii pentru angajați este esențială pentru a reduce fluctuația de personal, pentru a îmbunătăți angajamentul angajaților și pentru a atrage cele mai bune talente. Cele mai bune beneficii la locul de muncă sunt cele adaptate pentru a satisface nevoile individuale ale angajaților.

„Nu există niciun risc pentru numerar.” Cum vede un expert în tranzacții electronice drumul cash-ului în economia țării în 2024 VIDEO
„Nu există niciun risc pentru numerar.” Cum vede un expert în tranzacții electronice drumul cash-ului în economia țării în 2024 VIDEO
Opt din zece români preferă să cumpere online pentru a câștiga timp, peste media din Uniunea Europeană, într-o țară profund divizată între urban și rural, între adopție foarte...
Eveniment exploziv, o monedă a devenit cea mai puternică din lume: A crescut cu 25% față de dolarul american
Eveniment exploziv, o monedă a devenit cea mai puternică din lume: A crescut cu 25% față de dolarul american
Crizele multiple anunțate de către Nouriel Roubini, cunoscutul economist din Statele Unite, au lovit lumea după ce războaiele din Ucraina și Israel, precum și blocarea traficului maritim din...
#angajati, #beneficii angajati fericiti, #angajati fericiti , #stiri afaceri