4 lucruri pe care le poți face pentru a îmbunătăți eficiența angajaților

Advertorial
Miercuri, 29 Noiembrie 2023, ora 18:12
5477 citiri
4 lucruri pe care le poți face pentru a îmbunătăți eficiența angajaților
FOTO: shutterstock.com

Îmbunătățirea eficienței la locul de muncă presupune ca angajații să lucreze mai inteligent, nu mai mult. De aceea, este important să evaluezi toți factorii care le afectează eficiența. Aceștia pot fi mediul de lucru, satisfacția profesională sau chiar managementul resurselor.

Sfaturile de mai jos te vor ajuta să găsești instrumentele și strategiile potrivite pentru a crește eficiența la locul de muncă, fie că vorbim despre o afacere mică, fie de o companie cu mulți angajați.

1. Ia în calcul un program de lucru flexibil

Prin promovarea unui program flexibil angajații au posibilitatea de a-și gândi orele de lucru astfel încât să lucreze atunci când sunt cei mai productivi și eficienți. Pentru unele persoane flexibilitatea poate însemna să lucreze până târziu în noapte, în timp ce pentru altele ar putea însemna să lucreze dimineața devreme.

În plus, ai putea lua în considerare posibilitatea de a permite echipei să lucreze de la distanță sau să oferi mai multe zile de lucru de acasă.

Faptul de a avea o echipă la distanță poate îmbunătăți productivitatea prin faptul că angajații nu mai sunt nevoiți să facă naveta zilnic spre birou, ceea ce le oferă timp personal. De asemenea, le oferă un loc mai confortabil pentru a lucra.

2. Concentrează-te pe îmbunătățirea proceselor

Procesele ineficiente de la locul de muncă pot transforma angajații eficienți în lucrători neproductivi. Analizează procesele pentru a vedea dacă există elemente ce încetinesc productivitatea și ia măsuri pentru a îmbunătăți acești parametri.

Încearcă să analizezi fiecare proces în cadrul ședințelor, luând notițe pe care apoi le poți transfera în programe ce ajută la optimizarea activităților. De la activitățile de estimare a necesarului de hartie A4 pentru copiator, la delegarea sarcinilor sau stabilirea deadline-urilor și obiectivelor personalizate pentru fiecare membru al echipei, instrumentele de gestionare a proceselor sunt utile pentru a crea un mediu de lucru mai eficient.

De asemenea, ia în calcul că multitaskingul poate dăuna productivității. În schimb, cere echipei să se concentreze pe sarcini de impact. Tehnologia îți poate veni în ajutor pentru a prelua sarcini mai mici, consumatoare de timp.

3. Încurajează consolidarea echipei

Productivitatea la locul de muncă crește atunci când angajații învață să comunice mai bine. Consolidarea echipei poate îmbunătăți fluxul de informații, iar teambuildingurile oferă angajaților posibilitatea de a comunica mai bine.

Activitățile de teambuilding sunt o modalitate distractivă de a ridica moralul angajaților și de a îmbunătăți angajamentul. În plus, activitățile distractive îi ajută să creeze legături, cunoscându-se unii pe alții în afara serviciului.

Așadar, identifică modalități prin care angajații să petreacă timp lucrând în echipe interdepartamentale. De asemenea, poți include activități care îmbunătățesc sănătatea fizică și mintală. Angajații sănătoși își iau mai puține zile de concediu medical și sunt mai productivi. Poți planifica un eveniment sportiv caritabil sau poți sponsoriza o zi de wellness care să includă yoga, masaj și ateliere de lucru.

4. Promovează un mediu de lucru centrat pe bunăstarea angajaților

Angajații care sunt fericiți la locul de muncă sunt mai eficienți cu timpul lor, își fac mai bine treaba și sunt mai productivi în general. De asemenea, ei tind să se concentreze mai bine asupra sarcinilor de lucru în loc să fie distrași de rețelele de socializare, de exemplu.

Începe prin a analiza spațiul de birouri. Investește într-un iluminat mai bun pentru a reduce oboseala ochilor, precum și în jaluzele pentru ferestre pentru a permite angajaților să regleze câtă lumină naturală doresc.

Cere părerea angajaților cu privire la spațiile lor de lucru. În funcție de răspunsuri, ai putea instala câteva birouri reglabile pe înălțime sau zone de relaxare pentru ca angajații să poată lucra din picioare sau pe canapea.

Așadar, adevărul este că lucrezi cu oameni și nu poți funcționa la eficiență maximă toată ziua, în fiecare zi. Dar există totuși o mulțime de lucruri pe care le poți încerca pentru a crește nivelul de productivitate și pentru a bifa lista obiectivelor de atins.

„Nu există niciun risc pentru numerar.” Cum vede un expert în tranzacții electronice drumul cash-ului în economia țării în 2024 VIDEO
„Nu există niciun risc pentru numerar.” Cum vede un expert în tranzacții electronice drumul cash-ului în economia țării în 2024 VIDEO
Opt din zece români preferă să cumpere online pentru a câștiga timp, peste media din Uniunea Europeană, într-o țară profund divizată între urban și rural, între adopție foarte...
Eveniment exploziv, o monedă a devenit cea mai puternică din lume: A crescut cu 25% față de dolarul american
Eveniment exploziv, o monedă a devenit cea mai puternică din lume: A crescut cu 25% față de dolarul american
Crizele multiple anunțate de către Nouriel Roubini, cunoscutul economist din Statele Unite, au lovit lumea după ce războaiele din Ucraina și Israel, precum și blocarea traficului maritim din...
#angajati, #eficienta angajati , #stiri afaceri