Cine e femeia care a cerut peste 90.000 de euro șpagă pentru angajări în două mari spitale din România: ”A demisionat în 2019”

Marti, 07 Februarie 2023, ora 11:41
3299 citiri
Cine e femeia care a cerut peste 90.000 de euro șpagă pentru angajări în două mari spitale din România: ”A demisionat în 2019”
Peste 90.000 de euro mită pentru angajări în spitale de stat din Arad FOTO Arhivă

Femeia reţinută după ce a fost surprinsă în flagrant de DNA că a primit mită 5.000 euro pentru angajarea unei persoane pe un post de asistent medical în cadrul unui spital din Arad este o fostă angajată a Primăriei Arad, instituţie care precizează că ea şi-a dat demisia în 2019.

"Primăria municipiului Arad face precizarea că persoana în cauză nu mai este angajată a instituţiei noastre din anul 2019, când a demisionat din funcţia de consilier în cadru unui serviciu pe care o deţinea", a precizat, marţi, la solicitarea AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Primăriei Arad, Ralu Cotrău.

În contextul în care procurorii susţin că femeia reţinută a pretins că are influenţă asupra Consiliului Judeţean (CJ) Arad şi asupra unui spital pentru a face angajări (Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă se află sub autoritatea instituţiei), directorul de comunicare al CJ, Andrei Ando, a declarat, pentru AGERPRES, că DNA nu au cerut deocamdată informaţii instituţiei.

"Nu a existat nicio solicitare a procurorilor privind persoane sau documente, nu au fost persoane invitate la audieri, pentru simplul motiv că nu există o implicare a Consiliului Judeţean în acest caz. În relaţia cu persoane neavizate, oricine poate pretinde că are capacitate de influenţă, dar asta nu înseamnă că aşa şi este. Consiliul Judeţean Arad nu organizează concursurile de angajare din unităţile din subordine, nu deleagă funcţionari în comisiile de concurs. Suspecta reţinută de DNA nu a fost angajată a Consiliului Judeţean Arad şi nu este în relaţii de serviciu sau de colaborare cu Consiliul Judeţean Arad. Nu are niciun fel de influenţă asupra conducerii Consiliului Judeţean sau a aparatului executiv al CJ Arad", a declarat Ando.

De asemenea, managerul SCJU Arad, Florina Ionescu, a declarat, pentru AGERPRES, că "la nivelul spitalului nu au fost efectuate verificări de către DNA" şi că "posturile scoase la concurs în ultima perioadă la spital sunt pe perioadă determinată, prin încheierea de contracte de prestări servicii".

"Ultimele angajări de asistenţi medicali, pe perioada nedeterminată, s-au efectuat în luna august 2022", a spus Florina Ionescu.

O femeie din Arad a fost reţinută pentru 24 de ore, după ce a fost surprinsă în flagrant de către procurorii anticorupţie din cadrul DNA Timişoara că ar fi primit de la un martor suma de 5.000 euro, reprezentând cea de-a doua tranşă de bani pretinsă pentru angajarea unei persoane pe un post de asistent medical în cadrul unui spital din Arad, potrivit unui comunicat al DNA Timişoara.

Suspecta urmează să fie prezentată Tribunalului Timiş cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, pentru comiterea a opt infracţiuni de trafic de influenţă.

Ordonanţa procurorilor menţionează că în cauză există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează la starea de fapt care arată că în perioada 2019 - 2023, suspecta ar fi pretins de la o persoană, martor în cauză, suma totală de 94.500 euro din care ar fi primit 64.500 euro lăsând să se creadă că ar avea influenţă asupra unor persoane din conducerea Consiliului Judeţean Arad, din conducerea unor unităţi sanitare şi asupra unui europarlamentar şi că-i va determina pe aceştia să faciliteze angajarea martorului pe un post de contabil în cadrul unei unităţi spitaliceşti, angajarea unor prieteni sau rude ale aceleiaşi persoane în cadrul unor spitale sau în cadrul Penitenciarului Arad şi obţinerea a două finanţări din fonduri europene pentru familia martorului.

Pedeapsa primită de doi polițiști de frontieră care au luat mită 5 kilograme de brânză. Decizia instanței în cazul șpăgarilor
Pedeapsa primită de doi polițiști de frontieră care au luat mită 5 kilograme de brânză. Decizia instanței în cazul șpăgarilor
Doi polițiști din Botoșani au primit o pedeapsă „atipică” pentru fapte de corupție. Întrucât au luat mită cinci kilograme de caș, judecătorii i-au obligat să dea înapoi banii pe...
Director din cadrul Complexului Energetic Oltenia, reținut pentru trafic de influență. Ce acuzații i se aduc
Director din cadrul Complexului Energetic Oltenia, reținut pentru trafic de influență. Ce acuzații i se aduc
Cătălin Liviu Stănculescu, directorul Direcției Energie din cadrul Complexului Energetic Oltenia (CEO), a fost reținut pentru 24 de ore, vineri, 26 aprilie, de procurorii Direcției Naționale...
#angajari, #spital, #mita, #Arad, #DNA , #coruptie