Veste proastă pentru absolvenții de facultate. Cea mai căutată abilitate la angajare în 2024 nu este una pe care o poți învăța din manuale

Duminica, 11 Februarie 2024, ora 03:08
32126 citiri
Veste proastă pentru absolvenții de facultate. Cea mai căutată abilitate la angajare în 2024 nu este una pe care o poți învăța din manuale
Persoană care s-a angajat recent FOTO Pixabay

A trecut mai bine de un an de când mari angajatori precum Google, Microsoft, IBM și Apple au renunțat să ceară o diplomă pentru locurile de muncă, eliminând astfel unele bariere și pentru a recruta talente diverse, spre marea dezamăgire a celor care au cheltuit mulți bani pentru o diplomă universitară.

Acum, LinkedIn le-a risipit speranțele celor care sperau că o educație excepțională este suficientă pentru a obține un loc bun de muncă.

Asta pentru că cea mai căutată abilitate în 2024 nu este una pe care o poți învăța din manuale școlare - sau chiar dintr-un tutorial de pe YouTube.

Conform analizei platformei de networking a celor un miliard de utilizatori globali, abilitatea de adaptare este cea mai căutată în prezent.

Popularitatea ei în creștere survine în timp ce liderii se grăbesc să înțeleagă ce înseamnă integrarea inteligenței artificiale pentru afacerile lor.

"Pe măsură ce organizațiile încep să înțeleagă pe deplin ceea ce poate face IA, își dau seama și de ceea ce nu poate face - acele sarcini care necesită abilitățile umane unice de care au nevoie toate afacerile", avertizează Dan Brodnitz, șeful strategiei de conținut la LinkedIn Learning.

De aceea, capacitatea de adaptare în aceste vremuri incerte este "indispensabilă", spune Brodnitz, adăugând că va deveni "încă și mai importantă pe măsură ce ritmul schimbărilor crește."

LinkedIn dezvăluie abilitățile cele mai căutate pentru 2024

LinkedIn i-a analizat pe cei care au fost recent angajați, precum și cerințele listate în anunțurile de locuri de muncă pentru a prezice care vor fi cele mai căutate abilități pentru anul următor - și aduce vești proaste pentru cei care tocmai s-au îndatorat masiv pentru o diplomă.

Abilitățile non-tehnice sunt la fel de importante pentru managerii de angajare ca și abilitățile tehnice, conform datelor.

Nouă din zece directori la nivel internațional, pe care LinkedIn i-a intervievat, consideră că abilitățile "umane" sunt mai importante ca niciodată, pe măsură ce ne îndreptăm către o nouă lume a muncii, datorită inteligenței artificiale, muncii la distanță, și altele.

Prin urmare, nu este surprinzător faptul că pe locul 1 în lista abilităților celor mai căutate în general în 2024 se află comunicarea.

"În era muncii hibride, angajații comunică printr-o gamă tot mai extinsă de canale și platforme", explică Brodnitz.

"Deoarece colaborarea în persoană nu mai este implicită, comunicarea eficientă din partea conducerii companiei și echipei, pe diverse canale, ajută la conectarea, motivarea și inspirarea echipei tale."

Alte abilități care fac parte din listă includ lucrul în echipă, rezolvarea problemelor și leadership-ul, care nu ar trebui ignorate de cei aflați la începutul carierei.

Spre deosebire de management, care se referă la obținerea de rezultate măsurabile, leadership-ul este mai degrabă despre influențarea schimbărilor și motivarea celorlalți.

"Indiferent de poziția ta în organigramă, abilitățile de coordonare continuă să fie critice pentru afaceri", insistă Brodnitz.

Între timp, abilitățile tehnice care continuă să atragă atenția angajatorilor includ serviciul pentru clienți, managementul de proiect și analiza, scrie finance.yahoo.com.

Top 10 abilități pentru 2024:

  • Comunicare
  • Serviciu pentru clienți
  • Leadership
  • Management de proiect
  • Management
  • Analiză
  • Lucru în echipă
  • Vânzări
  • Rezolvarea problemelor
  • Cercetare

Cât de greu este pentru un angajator să concedieze un angajat. Topul schimbărilor legislative care avantajează salariații
Cât de greu este pentru un angajator să concedieze un angajat. Topul schimbărilor legislative care avantajează salariații
Schimbările legislative pot avea și beneficii pentru contribuabili. De exemplu, modificările aduse în codul muncii și în legislația din acest domeniu din ultimii ani pot avantaja angajații,...
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
#angajare, #2024, #abilitati, #cautare, #angajatori , #angajare