Pasul crucial pe care trebuie să-l urmezi după ce aplici pentru un job: "Tu le faci un favor"

Sambata, 06 Ianuarie 2024, ora 21:30
3706 citiri
Pasul crucial pe care trebuie să-l urmezi după ce aplici pentru un job: "Tu le faci un favor"
Candidat la un interviu de angajare FOTO / Pexels

Majoritatea oamenilor au planuri noi pentru anul care abia a început și mulți vor să câștige mai mulți bani și să schimbe locul de muncă.

Dacă tocmai ai aplicat pentru un job, fostul recrutor Google, Nolan Church, recomandă să trimiți un email CEO-ului companiei pentru a-i comunica că ești interesat.

'Probabil 90% din timp, i-am contactat pe acești oameni', a spus el anterior CNBC Make It.

"Recomand cu tărie' să faci asta"

Dar există un alt pas pe care poți să-l faci pentru a fi remarcat dacă nu găsești informațiile de contact sau te simți puțin intimidat să te apropii: Găsește recrutorul companiei pe LinkedIn și contactează-l.

"Recomand cu tărie să faci asta", spune fostul recrutor Disney și autorul viitoarei cărți de leadership, 'Build Smart', Simon Taylor.

Iată de ce crede că acest lucru te-ar putea ajuta să avansezi în proces.

"Tu le faci un favor. Contactarea unui recrutor pe LinkedIn este o modalitate excelentă de a fi remarcat", spune Taylor.

"Rolul recrutorului este să găsească oameni pentru aceste poziții", spune el. "Și ei trebuie să treacă prin zeci de CV-uri — uneori chiar mai multe — pentru a face asta. Dacă crezi cu adevărat că ești calificat pentru rol, tu le faci un favor contactându-i pe LinkedIn și punându-ți numele direct în fața lor", spune el.

Mesajul pentru persoana care face recrutările

"Pentru a găsi acel recrutor, mergi la bara de căutare a LinkedIn-ului și scrie numele companiei și 'recrutor', 'manager de angajare', 'achiziție de talente' sau orice alt termen crezi că ar putea aduce în prim-plan persoanele potrivite. LinkedIn îți va oferi apoi o listă de profesioniști care se potrivesc căutării tale."

"Am aplicat recent pentru postul X"

"Menține-ți mesajul către recrutor scurt.

Scrie, 'Salut, am aplicat recent pentru postul X', și include numărul de identificare a job-ului din postul la care ai aplicat. Apoi adaugă un rezumat rapid despre de ce ești potrivit pentru rolul respectiv, atașează-ți CV-ul și mulțumește-le pentru timpul lor.

În total, scrie până la două propoziții pentru a-ți rezuma experiența și relevanța pentru rol, spune el. Dacă recrutorul dorește să afle mai multe, ei pot vedea acel CV pe care l-ai atașat sau pot lua legătura cu tine", spune Taylor.

Uneori va fi dificil să identifici exact care recrutor este responsabil pentru angajarea pentru poziția la care ai aplicat. În acest caz, spune Taylor, contactează trei sau patru recrutori.

"Oamenii gestionează de obicei diferite departamente, așa că dacă cineva primește un mesaj de la o persoană care pare calificată pentru un rol și ei nu sunt cei responsabili pentru angajare în acea poziție, vor transmite mai departe către managerul potrivit pentru angajare.

Dacă, în final, acele trei sau patru persoane nu răspund, poate că nu ești potrivit", spune el.

Românii care își fac vacanțele în zone exotice anul acesta. "Astea sunt destinații mișto, ieftine, unde poți să vezi cu adevărat chestii faine"
Românii care își fac vacanțele în zone exotice anul acesta. "Astea sunt destinații mișto, ieftine, unde poți să vezi cu adevărat chestii faine"
Românii așteaptă cu nerăbdare vacanțele din sezonul estival. Unii știu deja unde vor merge, alții planifică să vadă locuri noi. O discuție despre planurile de vacanță pentru anul...
"10 lucruri pe care aș dori să le știe turiștii înainte de a vizita Grecia". Ponturi de aur de la un localnic
"10 lucruri pe care aș dori să le știe turiștii înainte de a vizita Grecia". Ponturi de aur de la un localnic
Datorită ruinelor antice, plajelor pitorești și mâncărurilor incredibile, Grecia este una dintre cele mai importante destinații turistice. În 2023, peste 32 de milioane de persoane au...
#angajare, #ponturi, #cv, #recrutare, #LinkedIn , #angajare