Greșeala comună pe care o fac cei care își caută de lucru și nu își găsesc: "Nu știu ce se întâmplă. Nimeni nu îmi răspunde"

Joi, 29 Februarie 2024, ora 04:04
5108 citiri
Greșeala comună pe care o fac cei care își caută de lucru și nu își găsesc: "Nu știu ce se întâmplă. Nimeni nu îmi răspunde"
Persoană care a venit la interviu FOTO Pixabay

Facultatea ar trebui să te pregătească pentru un loc de muncă în domeniul tău, dar nu întotdeauna și pentru cum să obții cu adevărat unul și se pare că tinerii deseori greșesc abordarea.

„Am sfătuit literalmente mii de studenți la patru [universități] diferite... studenții fac aceleași greșeli din nou și din nou,” spune Christine Cruzvergara, directorul executiv la Handshake, o sursă de orientare profesională pentru studenți și absolvenți.

Patru pași pentru a găsi un loc de muncă

Cruzvergara spune că există patru pași pentru a găsi un loc de muncă:

  • Pregătirea CV-ului, a scrisorii de intenție și a profilului tău online pentru platforme de joburi.
  • Cercetarea atât a detaliilor macro ale domeniului tău, cum ar fi tendințele industriale, cât și a detaliilor micro, cum ar fi titlul postului și compania
  • Networking
  • Căutarea locurilor de muncă și aplicarea

Problema este că studenții trec în mod repetat peste două etape cruciale în procesul de căutare a jobului, spune ea.

Cel mai adesea, studenții se gândesc doar la pașii unu și patru, „și apoi vin la mine și spun: Este o gaură neagră. Nu știu ce se întâmplă. Nimeni nu îmi răspunde.”

"Motivul pentru care se întâmplă asta este pentru că nu te implici suficient în pașii doi și trei: nu faci suficientă cercetare și nu faci suficiente conexiuni," adaugă ea. Candidații care trec cu vederea aceste etape "nu se prezintă la fel de pregătiți ca cei care și-au făcut cercetarea."

Managerii de recrutare doresc candidați care deja pot discuta despre domeniu

Căutarea unui loc de muncă este o activitate cu normă întreagă, iar pentru studenții de colegiu care gestionează o încărcătură completă de cursuri, joburi part-time și activități extracurriculare, este înțeles faptul că anumite aspecte ale căutării de locuri de muncă nu sunt întotdeauna prioritare.

În acest sens, Cruzvergara spune că studenții și tinerii profesioniști se pot concentra pe două tipuri de cercetare pentru a se pregăti pentru aplicațiile de locuri de muncă.

În primul rând, gândește-te la imaginea de ansamblu: Află cadrul și tendințele industriei în care intri. Managerii de recrutare "caută candidatul pe care simt că deja poate vorbi despre domeniu" și "ține pasul cu aceleași tendințe cu care ei țin pasul."

Sperăm că cursurile legate de domeniul tău includ discuții despre evenimentele curente și tendințele din domeniu. Vorbește cu colegii și profesorii tăi, citește știrile, fii la curent cu rețelele de socializare sau ascultă podcast-uri despre acele subiecte. Poți lua legătura cu cineva care lucrează deja în domeniul tău pentru a afla părerea lor despre tendințe sau expresii pe care le folosesc cel mai des în munca lor.

În timp, această pregătire te va ajuta să vorbești mai natural într-un interviu de angajare și să inspiri încredere în managerul de recrutare că ești la curent.

Cercetarea la nivel micro, pe de altă parte, înseamnă înțelegerea aspectelor de bază ale unei anumite poziții pentru care aplici. Asigură-te că intri în interviuri înțelegând titlul, descrierea postului, abilitățile și experiențele necesare, precum și obiectivele companiei.

Networking-ul nu trebuie să fie atât de formal

Apoi vine partea temută a networking-ului, deși Cruzvergara spune că nu trebuie să se simtă atât de rigid.

"Networking-ul este de fapt doar construirea de relații," spune ea. "Este alocarea timpului pentru a investi în a cunoaște pe cineva și a pune întrebări sincere despre care ești cu adevărat curios."

Sigur, poți trimite e-mailuri către absolvenți sau poți merge la un târg de cariere, dar poți, de asemenea, să faci networking printre colegii tăi, colegii de cameră sau membrii ai cluburilor studențești.

Întrebările pot fi la fel de simple ca: Care este programul obișnuit de recrutare în domeniul tău? Când se postează joburi? Când se selectează stagiarii?

Toate aceste schimburi de informații te pot ajuta în pasul 4 al găsirii și aplicării la locuri de muncă, spune Cruzvergara.

Pentru a-ți face timp, ea sugerează să-ți setezi un obiectiv săptămânal pentru orele pe care le poți dedica căutării de locuri de muncă și apoi să împarți aceste ore pe câteva zile. Acest lucru te poate ajuta să nu te simți copleșit, scrie cnbc.com.

"Asta nu este genul de lucruri pentru care ar trebui să înveți în grabă," spune ea. "Veți avea mult mai mult succes distribuind pe parcursul unui semestru sau două decât încercând să faceți totul odată."

Începe să cauți un stagiu sau un loc de muncă după absolvire cu un semestru înainte, spune Cruzvergara.

Folosirea timpului pentru cercetare și networking "iese cu adevărat în evidență," spune ea. "Separă candidații buni de cei foarte buni."

”Sunt cadavre peste tot. Suntem carne de tun”. Filmarea soldaților ruși abandonați de comandanții lor pe frontul din Ucraina VIDEO
”Sunt cadavre peste tot. Suntem carne de tun”. Filmarea soldaților ruși abandonați de comandanții lor pe frontul din Ucraina VIDEO
Trei militari ruși înspăimântați, pe care comandanții lor i-au abandonat în tranșeele de lângă o centură forestieră, au înregistrat un videoclip. În momentul înregistrării,...
Burduja, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Îl provoc pe Nicuşor Dan la o dezbatere. Vreau să văd dacă are curajul să se lupte cu mine” VIDEO
Burduja, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Îl provoc pe Nicuşor Dan la o dezbatere. Vreau să văd dacă are curajul să se lupte cu mine” VIDEO
Liderul PNL Bucureşti, Sebastian Burduja şi-a depus, sâmbătă, 27 aprilie, candidatura la Primăria Capitalei, şi a declarat cu acest prilej că îl provoacă pe actualul primar la o dezbatere...
#angajare, #aplicare, #greseala, #lipsa, #raspuns , #angajare