10 companii care îți permit să lucrezi de oriunde și recrutează chiar acum. Sumele uriașe la care ajung salariile

Vineri, 26 Ianuarie 2024, ora 06:26
3450 citiri
10 companii care îți permit să lucrezi de oriunde și recrutează chiar acum. Sumele uriașe la care ajung salariile
Interviu online pentru angajare FOTO Pixabay

Dacă dorești să lucrezi de acasă — sau de oriunde în lume - ia în considerare o carieră în contabilitate, tehnologie sau design grafic.

Chiar și în contextul în care mai multe companii renunță la flexibilitate, angajatorii din aceste domenii își intensifică angajamentul față de un model de loc de muncă fără prezența obligatorie la birou sau cerințe de locație pentru angajați, conform unui nou studiu realizat de FlexJobs.

Companiile din sectoarele de marketing, educație și gaming angajează, de asemenea, pentru mai multe roluri remote și flexibile, spune Toni Frana, expertul principal în carieră de la FlexJobs, în cadrul unui interviu pentru CNBC Make It.

FlexJobs a identificat topul companiilor care angajează personal de oriunde în 2024 prin analizarea bazei sale de date și identificarea companiilor care au avut cel mai mare volum de postări de joburi remote și flexibile din punct de vedere al locației între ianuarie și decembrie 2023.

10 companii cu un volum ridicat de postări de joburi de lucru de oriunde

Angajații lucrează 100% de la distanță, fără a fi legați de o anumită locație sau fus orar.

Toate companiile incluse în clasamentul FlexJobs oferă joburi remote full-time sau part-time fără restricții de locație și fără necesitatea petrecerii de timp la birou.

Iată 10 companii cu un volum ridicat de postări de joburi de lucru de oriunde (vezi lista completă AICI):

.FluentU

.Static Media

.Kraken

.Chainlink Labs

.Veeva

.Invisible Technologies

.Wikimedia Foundation

.Finixio

.Oyster HR

.Canonical

Schimbarea cea mai semnificativă în peisajul muncii de la distanță în ultimul an a fost creșterea ușoară a companiilor care recrutează activ pentru poziții de lucru de oriunde, afirmă Frana.

Șaisprezece companii noi sunt incluse în listarea FlexJobs pentru acest an, în timp ce alte angajatoare menționate în raport, cum ar fi Chainlink Labs și Wikimedia Foundation, au recrutat în mod constant pentru joburi remote și flexibile în ultimii ani — și se află printre cele mai bune opțiuni pentru oportunități de lucru de oriunde în 2024, adaugă Frana.

Ce salarii se oferă

Multe dintre joburile de lucru de oriunde oferă salarii semnificative, mult peste 100.000 de dolari.

De exemplu, un anunț de job pentru un director de inginerie la Wikimedia Foundation menționează o plajă salarială între 167.046 și 260.066 de dolari.

Un anunț pentru un senior product manager la Invisible Technologies include un salariu de bază de 170.000 de dolari.

Dacă sperați să obțineți un job "de lucru de oriunde", Frana recomandă utilizarea cuvintelor cheie precum "independent de fus orar", "echipă distribuită" și "nomad digital" în căutările dvs., deoarece aceste expresii sunt adesea folosite în descrierile de joburi pentru a distinge rolurile de lucru de oriunde de cele remote care au restricții de locație.

Ea sugerează, de asemenea, conectarea cu angajații actuali ai companiilor la care aplicați înainte de a aplica pentru a construi relații și a cere fie o recomandare, fie informații de contact ale managerului de recrutare, astfel încât să puteți face un follow-up la cererea dvs. printr-o notă personală.

De la începutul pandemiei, "am observat o creștere semnificativă a persoanelor care caută joburi de lucru de oriunde pe FlexJobs, și asta nu s-a diminuat deloc", adaugă Frana.

"Un aspect cheie pentru a ieși în evidență și a obține astfel de roluri este să creezi acea conexiune personală."

Propagandiștii Kremlinului au făcut deja lista orașelor rusești care ar putea fi lovite de ucraineni cu rachete americane ATACMS VIDEO
Propagandiștii Kremlinului au făcut deja lista orașelor rusești care ar putea fi lovite de ucraineni cu rachete americane ATACMS VIDEO
Perspectiva ca Forțele Armate ale Ucrainei să fie dotate cu rachete americane ATACMS cu rază lungă de acțiune i-a speriat pe propagandiștii de la Kremlin. Una dintre cele mai importante...
Lista medicamentelor compensate şi gratuite a fost extinsă. 28 de noi molecule au fost adăugate. Pentru ce boli sunt prescrise
Lista medicamentelor compensate şi gratuite a fost extinsă. 28 de noi molecule au fost adăugate. Pentru ce boli sunt prescrise
Guvernul României a aprobat, marţi, 23 aprilie, o hotărâre care prevede introducerea în lista de medicamente compensate şi gratuite a unui număr de 28 molecule inovative. Actualizarea...
#angajare, #remote, #lista, #companii, #salarii mari, #recrutare , #angajare