Marga se apara, dupa demisie: Ponta a vorbit neinformat

Luni, 17 Iunie 2013, ora 22:59
3562 citiri
Marga se apara, dupa demisie: Ponta a vorbit neinformat
Foto: Realitatea Tv

Fostul presedinte al Institutului Cultural Roman Andrei Marga este de parere ca prim-ministrul Victor Ponta a fost neinformat atunci cand l-a criticat, adaugand si ca senatorul PSD Georgica Severin "se pricepe la economie ca noi la Insulele Fiji".

Invitat luni seara, la Realitatea Tv, Andrei Marga a explicat ca problema pozitiei sale in fruntea ICR a aparut cand era la Paris, la reuniunea Academiei Romane si a celei Franceze, dupa care, a doua zi, senatorii PNL, UDMR si PP-DD l-au sesizat "ca un este un domn Georgica, (Severin - n.red.) care umbla pe coridoarele Senatului" pentru a arata ca Marga ar avea rude angajate la ICR si ca "nu stiu ce hartii financiare sunt in neregula".

"El se pricepe la economie ca noi la Insulele Fiji. Mi-am dat seama ca se formeaza o majoritate in comisia de cultura", a spus fostul presedinte al ICR.

Acesta a mentionat ca prim-ministrul Victor Ponta "a fost critic, dar n-a zis nimic concret", in momentul in care a criticat, miercuri, in sedinta de Guvern, activitatea ICR.

"Purtatorul lui de cuvant a spus ca nu a zis nimic concret. (...) Aici a fost o miza. In exterior au fost trimisi tot felul de oameni. Nu aveam obsesia rudelor, dar aveam obsesia de a trimite in exterior personalitati profilate. S-au trimis asa-zisi manageri, iar rezultatul a fost o imagine a Romaniei saracita. Victor Ponta a vorbit neinformat", a sustinut Andrei Marga.

Acesta a facut referire si la "paritatea" dintre PNL si PSD, in Guvernul Ponta, afirmand ca in anul 2012 "s-a plecat de la ideea unei paritati in Guvern".

"Liberalii au cedat Ministerul de Interne, dupa care au cedat Ministerul Justitiei. Au luat Finantele, n-au luat Bugetul. Paritatea s-a abandonat. Daca s-au facut schimburi, e posibil si n-am de unde sa contest. Ce mi s-a parut si mai alarmant e ca liberalii au cazut intr-o minoritate", a mai spus fostul presedinte ICR.

Andrei Marga a demisionat de la ICR

Presedintele ICR, Andrei Marga, si-a anuntat demisia din functie, luni, dupa ce comisiile reunite de cultura si externe ale Senatului au cerut revocarea lui Marga de la ICR. El a solicitat ca demisia sa de la conducerea Institutului Cultural Roman "sa intre in vigoare imediat".

"Sunt multe intrebari deschise. Este de platit acum costul unei amalgamari lipsite de legitimare, cata vreme, si in iunie, si in decembrie 2012, oamenii au votat altceva? Sunt de platit eforturile de a schimba personal numit odinioara in exterior pe criterii obscure?

Este lupta ascunsa a unor politicieni dezorientati? Este in joc o chestiune de imaturitate? Sunt toate acestea laolalta? In contextul evocat si cu considerentele amintite, demisionez din functia de presedinte al ICR, cu solicitarea ca demisia sa intre in vigoare imediat", sustine Marga, intr-un comunicat transmis luni de Biroul de presa al ICR.

Presedintele comisiei de cultura a Senatului, Georgica Severin (PSD), a declarat pentru Ziare.com ca s-a cerut revocarea lui Marga pentru ca parlamentarii au fost nemultumiti de raportul de activitate al ICR.

"Motivul e nerespectarea legii in raport cu prezentarea raportului de activitate pentru anul de gratie 2012", a spus Severin.

Ponta, nemultumit de activitatea ICR: Barbu, pus sa il analizeze pe Marga

Prim-ministrul Victor Ponta a criticat, miercuri, in sedinta de Guvern, activitatea Institutului Cultural Roman, de care s-a aratat nemultumit.

"Dorim sa propuneti masurile necesare pentru ca ICR sa redevina un institut care sa ne ajute in promovarea culturii noastre", a declarat Ponta. Premierul i-a cerut ministrului liberal al Culturii, Daniel Barbu, o analiza a activitatii Institutului Cultural Roman.

Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Preşedintele PSD Sector 1, Petre Florin Manole, a transmis joi, 25 aprilie, că primărița Clotilde Armand are „un drum scurt și previzibil de când a fost prinsă cu mâna-n bugetul local”....
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
#Andrei Marga demisie ICR, #Marga explicatii demisie ICR, #Andrei Marga declaratii Victor Ponta , #demisie