Marga, despre ce se intampla daca Basescu si Ponta se duc amandoi la Bruxelles

Duminica, 24 Iunie 2012, ora 08:353309 citiri
Marga, despre ce se intampla daca Basescu si Ponta se duc amandoi la Bruxelles

Daca presedintele Traian Basescu si premierul Victor Ponta se duc amandoi la Bruxelles, "se va lua o decizie la fata locului", a declarat ministrul de Externe, Andrei Marga, intrebat ce se va intampla daca totusi seful statului se va duce la Consiliul European.

"Nu putem impiedica fizic pe nimeni sa faca o calatorie la Bruxelles (...) Va trebui luata o decizie la fata locului, daca chiar se intampla acest lucru", a spus Andrei Marga, la Antena 3.

Ministrul de Externe si-a exprimat regretul ca s-a ajuns la aceasta situatie, intrucat in ultimul timp existau pozitii comune fata de dosare precum Schengen sau Visa Waiver.

"Ne apropiam de solutii bine, favorabile Romaniei in multe chestiuni foarte practice. Daca vreti Schengen, daca vreti Visa Waiver, daca vreti multe alte lucruri. Pacat ca acest trend care se conturase in ultimile saptamani vine umbrit de aceste lucruri", a comentat el.

Marga si-a exprimat speranta ca la intalnirea de luni a CSAT-ului, care va fi la Cotroceni, "sa se ajunga la o solutie incat sa se accepte ca, de aceasta data, e bine ca Romania sa fie reprezentata de primul ministru care raspunde de puterea executiva".