Cat pot sa duca liberalii si ceva in plus (Opinii)

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Marti, 18 Iunie 2013, ora 18:36
3462 citiri
Cat pot sa duca liberalii si ceva in plus (Opinii)

Nu ma mir ca Andrei Marga pleaca de la conducerea ICR. M-am mirat, mai degraba, ca a ajuns acolo si ca a stat atat de mult in functie.

Andrei Marga a fost candva un intelectual de marca, un ministru care a incercat sa urneasca primele reforme in Educatie. Cu atat mai trista este transformarea domniei sale intr-un politruc taliban, dispus sa valideze orice prostie a presedintelui de partid si tinzand mereu spre zone in care sa-si dovedeasca absoluta incompetenta.

Dl. Marga putea sa revendice Ministerul Educatiei, spre exemplu, dar nu avea ce sa caute la Externe unde a fost jalnic. Din colectia de gafe memorabile va aduc aminte doar elogiile aduse lui Vladimir Putin si indemnul pentru liderii UE sa-l ia ca exemplu pe presedintele Rusiei.

Dupa cum a dovedit ca nu are ce sa caute in fruntea ICR a carui activitate a reusit sa o destabilizeze total in numai cateva luni de zile, prin epurari politice cutremuratoare, declaratii aiuritoare, precum aceea despre promovarea caloriferului, si decizii aberante in privinta finantarilor.

Andrei Marga a ajuns in fruntea ICR strict ca recompensa pentru talibanismul sau politic. Si acum este plans de tabara liberala, ca unul dintre cei mai vajnici antibasisti, victima a coabitarii.

Dar in afara de antibasism ce merite are Andrei Marga? Despre bilantul lui Horia Roman Patapievici au vorbit elogios chiar unii dintre adversarii opiniilor politice exprimate de fostul sef al ICR. Despre Andrei Marga e greu sa spui altceva decat ca il detesta pe Traian Basescu si il adora pe Crin Antonescu.

Andrei Marga a ajuns in fruntea ICR fara niciun proiect coerent pentru aceasta institutie, fara ca macar sa fi fost audiat de comisiile de Cultura si a facut praf tot ce putea face. E o binecuvantare ca pleaca. Dar nu sunt foarte optimista.

Cat timp criteriile de alegere vor amane aceleasi, adica exclusiv politice, daca in continuare nu vom vedea proiecte coerente, viziune, nu ma astept la nimic bun. O sa schimbam caloriferul cu teava sau cu robinetul, dar asta nu inseamna ca vom avea cultura si ca Institutul Cultural isi va indeplini rolul.

Dar nu cred ca erorile lui Andrei Marga sau lipsa unei dari de seama contabile au fost elementele cheie pentru demiterea sa. Victor Ponta, prin parlamentarii PSD, a tintit in plin inca un locotenent al lui Crin Antonescu dupa SRS. De aceasta data, insa, liderul liberal nu a ripostat, nu si-a aparat omul spre uimirea si enervarea aripii dure a PNL.

In USL este in plina desfasurare testul de rezistenta: sa le dam liberalilor sa duca atat cat pot duce. Si ceva in plus.

Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Preşedintele PSD Sector 1, Petre Florin Manole, a transmis joi, 25 aprilie, că primărița Clotilde Armand are „un drum scurt și previzibil de când a fost prinsă cu mâna-n bugetul local”....
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
#Andrei Marga ICR demisie, #Antonescu Ponta USL , #demisie