Bodu, catre Marga: Dati-va demisia de jena si scrieti eseuri despre chiuveta

Vineri, 12 Octombrie 2012, ora 17:10
3327 citiri
Bodu, catre Marga: Dati-va demisia de jena si scrieti eseuri despre chiuveta
Foto: Arhiva

Europarlamentarul Sebastian Bodu ii adreseaza o scrisoare deschisa presedintelui ICR Andrei Marga in care ii cere sa isi dea demisia "de jena", nu de onoare, pentru "jihadul" declansat la institut si pentru intentia de a promova cultura romana cu "echipamente tehnico-sanitare".

Bodu il felicita pe Marga pentru "performanta de a produce o stire internationala" prin declaratia potrivit careia institutia pe care o conduce va promova Romania cu ajutorul caloriferului.

"Trecand peste ingoranta de care ati dat dovada, confundand inventatorul rus de origine poloneza al caloriferului de acum aproape 200 de ani cu talentatii clujenii care au obtinut anul trecut un premiat brevet de inventie pentru un model de 'calorifer sonic', vreau sa va spun ca ideea de promovare a diverselor instalatii si echipamente tehnico-sanitare pe post de produse culturale nu a reusit sa produca decat ilaritate generala, dezvaluind ridicolul conceptiilor cu care ati venit in fruntea ICR", se arata in scrisoarea deschisa adresata lui Andrei Marga si remisa Ziare.com.

Rocada secretara-director

Democrat-liberalul critica "jihadul" demarat de Marga in randul conducatorilor ICR din diferite capitale ale lumii, amintind ca guvernul Ponta a procedat, la fel ca in cazul institutiilor deconcentrate, inlocuind "pana si femeile de serviciu, secretarele, portarii si soferii".

"Am vazut, cu aceasta ocazie, secretare promovate pe post de directori ai ICR, precum in cazul filialei din Varsovia si, pe principiul rocadei, probabil ca urmeaza sa vedem fosti directori ICR angajati pe post de secretare, femei de serviciu, soferi sau portari", comenteaza ironic Bodu.

Marga pune o secretara la conducerea ICR Varsovia. Protest al oamenilor de cultura

Marga, ironizat pe Facebook - Caloriferele nu mor cand vor caii (Galerie foto)

Politicianul-bideu, politicianul-calorifer

Dar ultima "sclipire manageriala" a lui Andrei Marga, de a considera caloriferul drept exemplu de produs cultural, i-a lasat probabil fara cuvinte chiar si pe cei mai "vajnici" sustinatori ai fostului ministru de Externe, mai considera Sebastian Bodu.

"In conditiile in care ati reusit performanta ca, din postura de presedinte al ICR, si nu de ministru de Externe, sa dati prilejul intregii Europe ca, prin intermediul ambasadorilor acreditati in Romania, sa rada de institutia pe care o conduceti, va cer public sa renuntati la aceasta functie.

Dati-va demisia, nu de onoare, ci de jena, intoarceti-va in Cluj si scrieti cate eseuri filozofice vreti pe seama caloriferului, pentru ca altfel veti fi ridiculizat cu fiecare ocazie. Asa cum exista deja un politician numit 'bideu' (Marius Marinescu, n.red.), va exista de acum un politician numit 'calorifer'.

Desigur ca, intr-un eseu, puteti inlocui caloriferul cu chiuveta, cada, veceul si ma rog, ce mai aveti prin baie pe acolo, ca nimeni nu se va supara. Ba chiar eseurile in speta ar putea fi catalogate ca si experimente culturale si posibil promovate ca atare de ICR. Iar Dvs. Veti putea redeveni o tanara speranta a filozofiei romanesti. Macar asa nu veti face de ras decat cel mult numele Dvs", se arata in incheierea scrisorii.

C.B.

Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga a fost desemnat candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Târgovişte. Daniel Blaga are 44 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică în...
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Liderul PNL Iaşi Alexandru Muraru îi cere premierului Marcel Ciolacu să îl retragă pe Bogdan Cojocaru, lider PSD Iaşi, din funcţia de prefect al judeţului Iaşi, motivând că acesta...
#Bodu demisie Marga calorifer, #Marga calorifer, #Marga demiteri ICR , #ICR