Andrei Marga, acuzat ca ar fi colaborat cu Securitatea

Marti, 08 Mai 2012, ora 08:21
5888 citiri
Andrei Marga, acuzat ca ar fi colaborat cu Securitatea
Foto: Arhiva

Fostul consilier prezidential Sebastian Lazaroiu sugereaza ca actual sef al diplomatiei romane din Cabinetul Ponta, Andrei Marga, ar fi colaborator al Securitatii. De asemenea, Lazaroiu il acuza pe ministu ca ar fi omul lui Antonescu si al lui Voiculescu.

"Am auzit ca a avut un prieten imaginar in perioada comunista, un alter ego, Andrei Muresan", a scris Sebastian Lazaroiu pe contul sau de Facebook, sugerand ca acesta ar fi fost colaborator al Securitatii si ca numele lui conspirativ ar fi fost "Andrei Muresan".

Fostul ministru al Muncii reia declaratiile pe care le-a facut Marga la audierea in comisiile de specialitate ale Parlamentului, cand seful de la MAE l-a comparat pe Traian Basescu cu Mussolini.

"Marga e omul lui Antonescu si, judecand dupa numarul aparitiilor sale la A3, omul lui Voiculescu. Antonescu se grabeste foarte tare sa vacanteze functia de la Palatul Cotroceni. Prin suspendare. Voiculescu a vorbit deja in numele lui Antonescu in aceste sens. Stiind cat de sensibil este domeniul politicii externe, Marga este trimis acolo sa il provoace pe Traian Basescu, coordonatorul politicii externe din Romania", acuza Sebastian Lazaroiu.

Acesta apreciaza ca este greu de crezut ca Traian Basescu ii va tolera lui Marga genul de declaratii pe care deja le-a facut la audieri.

"Pentru ca, in fond, este vorba de interesul si credibilitatea Romaniei. Marga trebuie sa furnizeze PNL si lui Voiculescu un motiv de suspendare cat mai curand. Urmariti-l cu atentie pe Marga", conchide Lazaroiu.

Basescu a ezitat sa dea mana cu Marga, la juramantul Guvernului Ponta

De altfel, depunerea juramantului de catre ministrii Cabinetului Ponta nu a fost lipsita de momente tensioante: presedintele Traian Basescu a ezitat secunde bune sa-i intinda mana noului ministru de Externe Andrei Marga.

Dupa depunerea juramantului de credinta, noul sef de la MAE s-a indreptat catre Traian Basescu pentru a-i da mana, moment in care seful statului a ezitat. Dupa cateva discutii cu Marga si apostrofari cu degetul aratator, Basescu i-a strans fugitiv, mana noului ministru.

D.R.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Nicușor Dan este susținut la aceste alegeri de Dreapta Unită, formată din USR, FD și PMP. Edilul, care are de dus o luptă dificilă cu Cristian Popescu Piedone, a ieșit la atac, în cadrul...
Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban face mare scandal din opoziție. Fostul premier, fost lider al PNL, se află într-un război continuu după ce Klaus Iohannis l-a trecut pe „linie moartă". Ludovic Orban este...
#Marga colaborat Securitate, #Marga Andrei Murean securist, #Lazaroiu acuza Marga ministru , #ministrul Afacerilor Externe
Comentarii