Critici pentru Guvernul Ciolos: Mi-e teama ca tehnocratii ar putea rata tinte importante pentru Romania

Marti, 17 Noiembrie 2015, ora 22:123283 citiri
Critici pentru Guvernul Ciolos: Mi-e teama ca tehnocratii ar putea rata tinte importante pentru Romania
Foto: Realitatea TV

Ministrii tehnocrati ar putea rata tinte importante pentru Romania ca urmare a socului pe care il vor avea venind din mediul privat in administratia publica, acestia avand nevoie de cel putin o jumatate de an ca sa se adapteze, a declarat, marti, ministrul Energiei, IMM-urilor si Mediului de Afaceri, Andrei Gerea, la conferinta de final de mandat.

"La modul cel mai serios, imi este teama de faptul ca tinte importante pentru Romania vor fi pierdute in aceasta perioada pentru ca in mod evident nu exista o coerenta si, din pacate, socul pe care il vor avea oameni veniti din lumea privata administratia publica va fi urias.

Va garantez treaba asta. Stiu nenumarati oameni veniti din privat care au avut probleme foarte mari de adaptare cu administratia. Nu cred ca se vor adapta mai devreme de jumatate de an", a spus Andrei Gerea.

Avem Guvern: Premierul Ciolos si ministrii sai au depus juramantul. Iohannis ii felicita pentru curaj: Mergeti drepti! - LIVE

Intrebat despre tinte, ministrul a precizat ca se refera la zona unde exista proceduri de infringement, partea de operatiuni offshore sau tinta pentru proiectele de interes comun.

De asemenea, Gerea a spus ca, in trecut, pe mandat tehnocrat nu s-au luat decizii majore si ca in caz de esec nu exista cineva care sa raspunda daca viitorul guvern va da gres.

Guvernul Ciolos a depus juramantul, marti seara, iar presedintele Klaus Iohannis a transmis ca "impreuna vom repune Romania pe harta lumii".