Andrei Gerea: Tariceanu in turul 2 al prezidentialelor si posibila refacere a USL

Joi, 03 Iulie 2014, ora 19:21
4756 citiri
Andrei Gerea: Tariceanu in turul 2 al prezidentialelor si posibila refacere a USL

Deputatul Andrei Gerea spune ca noul partid in care s-a inscris, cel al lui Calin Popescu Tariceanu, ar putea reface USL impreuna cu PSD. De asemenea, despre fostul premier spune ca va ajunge in turul 2 al prezidentialelor.

Fostul ministru al Economiei a declarat, pentru Ziare.com, ca Partidul Liberal Reformat este construit atat de fosti parlamentari PNL, cat si de alesi locali sau oameni de la alte partide.

"In primul rand, parlamentarii care si-au dat demisia deja din PNL, numerosi alesi locali, care, sigur, nu pot trece, dar sprijina infiintarea acestui partid si alti oameni nereprezentati de ceea ce se intampla la momentul actual in PNL sau in PDL sunt actorii care vor sa faca fuziunea de la care am pornit toata aceasta miscare.

Vor fi si din alte partide, parerea mea, dar sunt oameni care pana acum cu placere am constatat ca n-au facut politica si vor sa vina, considera ca este momentul sa se implice, alaturi de Calin Popescu Tariceanu si de noi, in aceasta noua constructie, pornind totul de la faptul ca, prin fuziunea PNL-PDL, lucrurile pot lua o turnura gresita pentru tara noastra si atunci au decis sa vina si sa se inscrie in acest partid, sa vina alaturi de noi", a spus Andrei Gerea, care si-a dat demisia din PNL, duminica, acuzand ca partidul a incetat sa mai existe, dupa anuntul fuziunii cu PDL.

Sase deputati liberali, intre care Gerea, isi anunta demisia din partid si se alatura lui Tariceanu

Cati parlamentari intra in partidul lui Tariceanu? Presedintele Senatului: Nu stau sa fac contabilitate

La observatia ca liberalii critica o apropiere de PSD a formatiunii lui Tariceanu, deputatul a amintit de perioada in care PNL si PSD au format USL.

"Eu spun ca acest discurs si prezentarea PSD ca fiind oaia neagra a politicii romanesti este mai mult decat deplasat din partea celor care au format USL, au militat alaturi de dansii, celor care au promis alaturi de PSD marea cu sarea in 2012, sa vii acum si sa ai discursul acesta este absolut deplasat, lucru care a fost practic sanctionat si de catre electorat la precedentele alegeri europarlamentare - s-a vazut acest lucru.

Faptul ca, la un moment dat, s-ar putea reface USL, cu partidul nostru, evident, n-ar fi altceva decat sa raspundem dorintelor electoratului", a declarat fostul ministru, care a explicat insa ca nu exista alte variante privind apropierea de PSD, excluzand o trecere la acest partid pentru vreunul dintre cei plecati din PNL.

Ludovic Orban: Cei care pleaca din PNL nu se duc la Tariceanu, ci la PSD

"Nu, noi suntem liberali, am fost si ramanem. In niciun caz. Daca era de facut gestul asta, treceam, nu mai stateam sa mai facem partid samd. Dorinta noastra este sa pastram liberalismul ca doctrina politica in Romania. Pana la urma, pe bazele liberalismului s-a construit Romania moderna, nu altfel", a precizat fostul ministru.

Calin Popescu Tariceanu "are figura" de prezidentiabil, turul doi e la indemana

Acesta a mentionat ca noul partid il va sustine pe Calin Popescu Tariceanu la alegerile prezidentiale, dupa ce fostul prim-ministru chiar si-a anuntat intentia de a candida.

"Noi il vom sustine si sunt convins ca macar turul doi este mai mult decat la indemana. Are figura de prezidentiabil, lumea stie ca atunci cand a fost prim-ministru n-a facut decat bine acestei tari, deci avem toate motivele sa fim increzatori in ceea ce priveste candidatura domniei sale", afirma Andrei Gerea.

Tariceanu candideaza la alegerile prezidentiale

Deputatul spune insa ca o eventuala refacere a USL nu are legatura cu o eventuala confruntare dintre Tariceanu si Ponta in turul 2 al alegerilor prezidentiale.

"Una nu o exclude pe alta. Una este partea de guvernare si sustinere a proiectelor si programului de guvernare al USL si alta este candidatura la prezidentiale", spune fostul ministru al Economiei.

Diaconu in partidul lui Tariceanu?

Intrebat daca fostul ministru liberal si actual europarlamentar Mircea Diaconu s-ar putea alatura noului partid al lui Tariceanu, Andrei Gerea a raspuns: "Nu stiu daca va veni in acest partid".

"El a declarat ca deocamdata vrea sa ramana independent, candidand independent pentru Parlamentul European, si mi se pare un gest normal, o dorinta. Va activa alaturi de colegii din ALDE ca independent, la nivelul Parlamentului European.

Mai mult in momentul de fata nu stiu ce sa spun, dar in orice caz sper sa existe o colaborare intre noi, pentru ca este un om cu care am si lucrat in trecut foarte bine si alaturi de care ma simt foarte bine in activitatea politica", a explicat deputatul.

Mircea Diaconu, la un pas sa isi piarda mandatul de europarlamentar - Ce a decis CCR

Nu in ultimul rand, acesta a precizat ca, odata cu schimbarea optiunilor politice, nu va renunta "sa mai dea buna ziua" sau sa aiba in continuare "o relatie normala, fireasca, omeneasca, cu oameni alaturi de care, vorba aia, totusi am fost atata timp impreuna".

"Nu doresc decat sa fiu coleg si, daca e cazul, concurent pe plan politic. In rest, eu zic ca cu totii ar trebui sa ramanem oameni. Daca n-o sa mai fim oameni, atunci chiar avem o problema si n-o sa avem nicio sansa sa schimbam ceva in tara asta", ne-a mai declarat Andrei Gerea.

Crin Antonescu, despre demisiile din PNL: Acesti oameni au fost dusmani ai partidului nostru

PNL a pierdut 12 deputati. Si PP-DD si PC au pierdut cate un parlamentar

Mai multi parlamentari liberali au fost exclusi sau si-au dat demisia in ultimele luni din PNL, fiind acuzati inclusiv de fostul presedinte liberal Crin Antonescu de tradare si apropiere prea mare de PSD si de premierul Victor Ponta. Astfel, printre fondatorii Partidului Liberal Reformator sunt asteptati sa fie Radu Stroe, Andrei Gerea, Mihai Stanisoara sau Daniel Chitoiu. Alti opt deputati PNL si-au anuntat demisiile din partid.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Andrei Gerea USL, #partid Tariceanu USL, #Tariceanu candidat prezidentiale, #Gerea Tariceanu prezidentiale, #Gerea demisie PNL , #stiri Andrei Dominic Gerea
Comentarii
Poza MUCALITUL
MUCALITUL
rank 5
"Un tramvai numit DORINTA", dar ....e deraiat ! Pa,Andrei Gerea !
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5