Atanasiu spune ca Gerea a demisionat de la Ministerul Economiei, un consilier neaga

Vineri, 07 Februarie 2014, ora 10:39
10105 citiri
Atanasiu spune ca Gerea a demisionat de la Ministerul Economiei, un consilier neaga
Foto: Arhiva

Mai multi parlamentari PNL au confirmat, vineri, ca Andrei Gerea ar fi demisionat din functia de ministru al Economiei, el urmand sa fie inlocuit de Teodor Atanasiu. Consilierul ministrului Gerea neaga aceste informatii.

Astfel, senatorul Teodor Atanasiu a afirmat ca el va fi inlocuitorul lui Gerea la Ministerul Economiei, iar Eugen Nicolaescu le-a spus jurnalistilor ca demisia fostului ministru se incadreaza intr-un trend intern in PNL.

Anterior aparitiei acestor informatii, Andrei Gerea declarase pentru Digi24 ca in PNL se fac evaluari ale ministrilor si ca el personal s-a pus la dispozitia partidului.

Consilierul lui Gerea, Ionel Danca, a dezmintit ca ministrul ar fi demisionat.

"Am vorbit in urma cu cateva minute, imediat ce au aparut informatiile in presa. Domnul ministru a dorit sa precizeze ca informatia privind demisia sa nu este adevarata", a declarat Danca la Digi24.

Rugat sa comenteze faptul ca Teodor Atanasiu a anuntat deja ca va prelua Ministerul Economiei, Ionel Danca a replicat ca nu stie ce a declarat senatorul PNL, dar ministrul Gerea nu a demisionat.

Conform Realitatea TV, decizia de inlaturare din functie a ministrului Economiei ar fi fost luata inca de joi si a fost discutata vineri dimineata de Andrei Gerea cu liderul PNL, Crin Antonescu, in biroul acestuia de la Senat.

Andrei Gerea a fost numit la conducerea Ministerului Economiei in octombrie 2013, dupa ce Varujan Vosganian a fost nevoit sa demisioneze, in contextul in care DIICOT a cerut Senatului sa aprobe inceperea urmaririi sale penale pentru subminarea economiei nationale.

Membru PNL din 1990 si fost vicepresedinte PNL Sector 1 si PNL Arges, Andrei Gerea era la momentul nominalizarii sale ca ministru liderul deputatilor liberali si vicepresedinte in cadrul comisiei speciale privind exploatarile miniera de la Rosia Montana.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Gerea demisionat guvern, #Atanasiu inlocuit Gerea , #Ministrul Economiei