Sorin Oprescu, invins in instanta de Andrei Chiliman - ce a dispus Tribunalul Bucuresti

Vineri, 27 Martie 2015, ora 20:393291 citiri
Sorin Oprescu, invins in instanta de Andrei Chiliman - ce a dispus Tribunalul Bucuresti

Primarul PNL al Sectorului 1, Andrei Chiliman, a obtinut victoria in instanta impotriva primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, privind demolarea copiei in miniatura a gradinilor de la Versailles.

Astfel, potrivit deciziei Tribunalului Bucuresti, s-a suspendat hotararea Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB), care prevedea demolarea copiei respective, aflata pe bulevardul Kiseleff, anunta B1 TV.

"Iau act cu sincera bucurie de aceasta decizie a instantei, de natura sa blocheze, fie si pentru moment, o catastrofa imobiliara care-i rapeste Bucurestiului una din cele mai frumoase parti ale mostenirii sale urbanistice. Le atrag atentia dezvoltatorilor imobiliari care au inceput sa distruga > cu buldozerul, la sfarsitul lunii februarie 2015, ca orice lucrare pe care o vor efectua din acest moment intra in sfera penalului. Pe acest temei, daca vom constata ca actiunea de distrugere a gradinilor va continua sau va fi reluata, vom intocmi, imediat, plangeri penale indreptate impotriva celor responsabili", a declarat primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.

Copia gradinilor de la Versailles urmau sa fie demolate pentru a se construi acolo un complex de blocuri, decizia Primariei Capitalei fiind insa contestata si de ecologisti.