Primarul Sectorului 1 Andrei Chiliman, retinut de DNA (Video)

Joi, 18 Iunie 2015, ora 20:35
12740 citiri
Primarul Sectorului 1 Andrei Chiliman, retinut de DNA (Video)
Foto: Facebook/Andrei Chiliman

Primarul Sectorului 1 Andrei Chiliman a fost retinut, joi seara, pentru 24 de ore, de Directia Nationala Anticoruptie, fiind acuzat de trafic de influenta. Vineri, el va fi prezentat magistratilor de la Inalta Curte cu propunere de arestare preventiva.

Chiliman, care este vizat de DNA intr-un dosar de coruptie, a fost ridicat de procurori chiar de pe Aeroportul Otopeni, unde avionul cu care se intorcea in tara de la Bruxelles a aterizat la scurt timp dupa ora 15:00.

Primarul Chiliman, saltat de DNA direct de pe aeroport si urcat in duba UPDATE

Procurorii l-au bagat pe primar in duba si au pornit spre DNA Ploiesti unde a fost audiat timp de mai multe ore. De asemenea, cativa apropiati ai lui Chiliman au fost adusi la DNA Ploiesti pentru a da declaratii.

UPDATE: In jurul orelor 23:00, Andrei Chiliman a fost scos incatusat din sediul DNA Ploiesti si dus in arestul IJP Prahova, care se afla la Campina.

Primarul Sectorului 1 este acuzat ca a perceput comisioane de 10% din contractele acordate omului de afaceri Gigi Boeru. Infractiunile ar fi fost comise in perioada 2006-2015.

300.000 lei platiti, in 2012, la Primaria lui Chiliman (surse)

Conform unor surse citate de Agerpres, "persoane ce detin sau au detinut functii in partide politice precum si functionari publici cu atributii de conducere ar fi pretins si primit sume de bani pentru atribuirea unor contracte de utilitate publica pentru Sectorul 1 Bucuresti".

In plus, surse judiciare au declarat ca procurorii DNA Ploiesti ancheteaza fapte care se refera la plata unei sume de 300.000 de lei, in vara anului 2012, numerar, la sediul Primariei Sectorului 1.

Chiliman ar fi primit 30% din suma, 15% Vlad Moisescu, 15% Ioana Costescu, 15% Ion Brad si 10% ar fi ajuns la filiala PNL Sectorul 1.

Mita impartita: 30% Chiliman, cate 15% Moisescu, Costescu si Brad,10% PNL Sectorul 1 (surse)

Conform acelorasi surse, diferenta de 15% ar fi fost folosita pentru remunerarea suplimentara a unor functionari care ar fi sprijinit derularea activitatilor ilicite.

300.000 lei platiti, in 2012, la Primaria lui Chiliman (surse)

Aceleasi surse judiciare au declarat ca omul de afaceri Gheorghe Boeru ar fi scos o parte din banii incasati de firma SC Romair Consulting SRL din fonduri publice, fara justificari economice reale, pentru a plati acest comision, in schimbul sprijinului acordat pentru obtinerea unui contract cu primaria condusa de Chiliman, semnat in septembrie 2011.

Joi dimineata, procurorii anticoruptie au facut mai multe perchezitii la sediul Primariei Sectorului 1 si la locuintele lui Chiliman, Moisescu si Ioana Costescu.

Conform unor surse judiciare, in acelasi dosar este cercetat si Iulian Hertanu, cumnatul premierului Victor Ponta, arestat preventiv in urma cu cateva luni, in prezent cercetat sub control judiciar. In acelasi dosar mai sunt cercetati deputatul Sebastian Ghita, presedintele CJ Prahova Mircea Cosma si fiul sau, deputatul PSD Vlad Cosma.

Procurorii au ajuns la Chiliman dupa ce omul de afaceri Gheorghe Boeru a fost audiat si retinut saptamana trecuta, alaturi de fostul vicepresedinte al Consiliului Judetean Prahova Adrian Semcu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, săptămâna viitoare, de luni până miercuri, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitaţia omologului său, Yoon Suk Yeol, informează...
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
#Andrei Chiliman retinut, #Andrei Chiliman DNA , #retinut