Primarul Chiliman, saltat de DNA direct de pe aeroport si urcat in duba UPDATE

Joi, 18 Iunie 2015, ora 15:20
18736 citiri
Primarul Chiliman, saltat de DNA direct de pe aeroport si urcat in duba UPDATE
Foto: Realitatea TV

Primarul Sectorului 1 Andrei Chiliman, care este vizat de DNA intr-un dosar de coruptie, a fost ridicat de procurori chiar de pe Aeroportul Otopeni, unde avionul cu care se intorcea in tara de la Bruxelles a aterizat la scurt timp dupa ora 15:00.

Anchetatorii l-au saltat pe Chiliman direct de pe Aeroportul Henri Coanda, intrucat edilul nu se afla in tara in timpul perchezitiilor de joi, care s-au desfasurat la sediul Primariei Sectorului 1 si la mai multe adrese din Bucuresti. Procurorii l-au bagat pe primar in duba si au pornit spre DNA Ploiesti.

Primarul Andrei Chiliman, in vizorul DNA: Trafic de influenta legat de cumnatul lui Ponta (Video)

Chiliman nu a stat prea mult de vorba cu jurnalistii la iesirea din aeroport. "N-am facut trafic de influenta", a declarat acesta. Intreabat daca se asteapta sa fie retinut, Chiliman a spus ca "orice e posibil".

UPDATE 16:10 - Andrei Chiliman a ajuns la DNA Ploiesti, unde acesta va trebui sa dea explicatii in legatura cu acuzatiile de trafic de influenta.

Primarul Sectorului 1 se intorcea de la Bruxelles, unde a luat parte la ceremonia de decernare a premiului "Roger Leron 2015", care este acordat pentru contributia la dezvoltarea surselor de energie durabila in Uniunea Europeana.

Chiliman a fost unul dintre cei nominalizati, mai exact reprezentanti ai 12 state UE. Tara care a castigat premiul este Austria.

Potrivit unor surse citate de televiziunile de stiri, ancheta care il vizeaza pe Chiliman ar fi fost desprinsa din dosarul cumnatului premierului Ponta, Iulian Hertanu. In acest dosar ar mai fi implicat, pe langa primarul Sectorului 1, si Vlad Moisescu, fostul presedinte al PNL Sector 1, au declarat surse judiciare pentru Ziare.com.

Procurorii au facut perchezitii si la locuinta edilului, precum si la locuintele altor trei suspecti din acest dosar, printre care Vlad Moisescu si Ioana Costescu, apropiati ai edilului.

Se pare ca atat edilul, cat si mai multe persoane din anturajul sau ar fi obtinut diverse foloase de la niste oameni de afaceri, pentru a ajuta firme conduse de acestia sa castige contracte de lucrari din bani publici in Sectorul 1, sustin si surse citate de Digi 24. Este vorba despre lucrari de anvelopare a blocurilor, canalizari si reparatii de drumuri, iar printre suspecti s-ar numara inclusiv functionari publici.

Legatura dintre Chiliman si Hertanu

Antena 3 a explicat care este legatura dintre dosarul lui Hertanu si anchetarea primarului Chiliman. Se pare ca acesta din urma ar fi favorizat mai multe firme din Ploiesti - care se regasesc si in dosarul cumnatului premierului - pentru a obtine cotracte de consultanta cu Primaria Sectorului 1.

Unul dintre oamenii de afaceri de la care edilul ar fi luat spaga este Gheorghe Boeru, care in prezent se afla in arest la domiciliu in speta care il vizeaza pe Iulian Hertanu.

Exista suspiciuni ca firma controlata de Boeru, Romair Consulting, ar fi castigat contracte si cu Primaria Sectorului 1, pentru consultanta in lucrari de asfaltare si reabilitari de blocuri. Angajati ai administratiei locale, inclusiv primarul Chiliman, ar fi cerut un comision 10% din valoarea acestor contracte.

Si DNA a anuntat, intr-un comunicat de presa, ca procurorii "efectueaza cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni asimilate celor de coruptie si infractiuni de coruptie in perioada 2006 - 2015".

In acest sens, anchetatorii au facut perchezitii la sapte adrese din Bucuresti, "dintre care una este sediul unei institutii publice, restul reprezentand domiciliile unor persoane fizice", arata DNA, fara sa specifice numele Primariei Sectorului 1.

Mediafax a transmis ca in total patru persoane cu putere de decizie in primarie, inclusiv Andrei Chiliman, urmeaza sa fie aduse la audieri la DNA Ploiesti, intrucat aceasta filiala este cea care instrumenteaza dosarul lui Iulian Hertanu.

Dosarul cumnatului lui Ponta

Amintim ca, in dosarul lui Iulian Hertanu, procurorii DNA suspecteaza ca, in perioada 2011-2015, Mihail Coman si Iulian Hertanu, administrator al Grossmann Engineering Group, alaturi de alti suspecti, au constituit un grup infractional pentru a-si adjudeca in mod fraudulos un contract de lucrari finantat in mare parte din fonduri europene.

Anchetatorii sustin ca deputatii Sebastian Ghita si Vlad Cosma, precum si presedintele suspendat al Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma, ar fi sprijinit acest grup infractional.

D.T.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Andrei Chiliman DNA, #Andrei Chiliman saltat, #Andrei Chiliman aeroport , #DNA