Prejudiciul record in dosarul lui Chiliman: 670 de milioane de euro (surse)

Luni, 22 Iunie 2015, ora 12:16
12508 citiri
Prejudiciul record in dosarul lui Chiliman: 670 de milioane de euro (surse)
Foto: Arhiva Ziare.com

Procurorii DNA au pus luni sechestru asigurator pe averea primarului suspendat al Sectorului 1 Andrei Chiliman si a celorlalti trei suspecti implicati in acest dosar, incercand sa recupereze un prejudiciu record - 670 de milioane de euro.

Astfel, prejudiciul din acest dosar a crescut de la aproximativ zece milioane de euro la 670 de milioane de euro, bani pe care anchetatorii spera sa ii recupereze din averile pe care le-au facut cei patru suspecti din "comisioanele" luate din contractele cu Primaria Sectorului 1, in perioada 2006-2015, transmit televiziunile de stiri.

Surse judiciare citate de Realitatea TV au aratat ca anchetatorii au descoperit documente importante la perchezitiile de saptamana trecuta, care au avut loc la sediul administratiei locale si la locuintele celor patru suspecti.

Andrei Chiliman, in vizorul DNA: Perchezitii la Primaria Sectorului 1 (Video)

In casa lui Vlad Moisescu, fostul trezorier al PNL si apropiat al lui Chiliman, procurorii au descoperit un contract de imprumut de 600 de milioane de euro. Imprumutul a fost acordat de catre soacra lui Moisescu sotiei acestuia, adica propriei sale fiice. Tranzactia ar fi fost semnata si inregistrata la notariat.

Dosarul Chiliman: Mita rulata prin televiziuni, stenograme cu Moisescu si Sebastian Ghita. Apare si numele lui Tariceanu

Investigatorii suspecteaza ca este vorba despre un contract fictiv, pentru ca este greu de crezut ca o batrana in varsta de 70 de ani ar avea atat de multi bani sa o imprumute pe fiica sa, suma neputand fi justificata.

Anchetatorii vor sa afle detalii despre aceasta tranzactie si spun ca valoarea prejudiciului ar putea creste in continuare.

Procurorii DNA sustin ca soacra lui Moisescu este un pion in schema pusa la cale de Chiliman si complicii sai, iar contractul fictiv ar fi fost incheiat pentru a acoperi spagile.

Edilul va fi informat la ora 16:00 ca DNA Ploiesti a pus sechestru asigurator pe averea sa, potrivit surselor citate de Realitatea TV.

Acuzatiile DNA

Andrei Chiliman, alaturi de alte trei persoane acuzate ca au constituit un grup infractional in interiorul Primariei Sectorului 1, sunt cercetate sub control judiciar de catre DNA Ploiesti.

Andrei Chiliman scapa de arest. Va fi plasat sub control judiciar

Este vorba despre fostul trezorier al PNL Vlad Moisescu, consilierul personal al primarului Ioana Costescu si consilierul local Ion Brad. Acestia sunt acuzati de constituirea unui grup infractional organizat si trafic de influenta, in forma continuata.

Toti patru au fost prezentati vinerea trecuta in fata magistratilor Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile, insa solicitarea DNA a fost respinsa.

Edilul suspendat este acuzat ca a perceput comisioane de 10% din contractele acordate omului de afaceri Gigi Boeru. Infractiunile ar fi fost comise in perioada 2006-2015. Chiliman ar fi primit 30% din suma, 15% Vlad Moisescu, 15% Ioana Costescu, 15% Ion Brad si 10% ar fi ajuns la filiala PNL Sectorul 1.

Mita impartita: 30% Chiliman, cate 15% Moisescu, Costescu si Brad,10% PNL Sectorul 1 (surse)

De asemenea, diferenta de 15% ar fi fost folosita pentru remunerarea suplimentara a unor functionari care ar fi sprijinit derularea activitatilor ilicite.

Procurorii au ajuns la Chiliman dupa ce omul de afaceri Gheorghe Boeru a fost audiat si retinut saptamana trecuta, alaturi de fostul vicepresedinte al Consiliului Judetean Prahova Adrian Semcu.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#sechestru DNA Chiliman, #prejudiciu record Chiliman , #DNA