Piata Amzei va fi deschisa in cel mult o luna, promite Chiliman

Marti, 30 Octombrie 2012, ora 20:35
4152 citiri
Piata Amzei va fi deschisa in cel mult o luna, promite Chiliman
Foto: Adevarul

Piata Amzei din Capitala va fi deschisa in cel mult o luna, a declarat primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.

Potrivit lui Chiliman, deschiderea pietei a fost intarziata de o serie de probleme legate de racordarea la reteaua de electricitate.

Lucrarile de modernizare si reamenajare la Piata Amzei au fost finalizate la sfarsitul anului trecut.

Investitia a demarat in august 2008 si ar fi trebuit sa se finalizeze doi ani mai tarziu, dar au aparut unele probleme si in ceea ce priveste executia lucrarilor. Astfel, potrivit reprezentantilor Primariei Sectorului 1, lucrarile la Piata Amzei au fost intarziate din cauza unor chestiuni tehnice a caror aparitie nu a putut fi prevazuta.

Constructorul a gasit sub pamant retele edilitare despre care nu stia ca sunt acolo, puse inainte de '90 fara vreun plan clar. In aceste conditii, constructorul a trebuit sa mute retelele, fapt care a condus la anumite intarzieri in derularea investitiei.

Proiectul pentru realizarea pietei, intitulat "Piata Amzei in sase piete", a fost ales in urma unui concurs de arhitectura. Potrivit proiectului, suprafata desfasurata a noii piete este de 7.000 de metri patrati, fiind de 1,7 ori mai mare decat inainte de modernizare.

Totodata, Piata Amzei va avea la subsol o piata agroalimentara acoperita, functionala tot timpul anului si o piata volanta functionala doar pe timpul verii. La parter va exista o piata de fructe si o piata de flori, iar la etajul 1 va fi amenajata zona destinata produselor perisabile: carne, branza, mezeluri etc.

Astfel, produsele nu vor mai fi vandute la gramada, ci in centre comerciale separate pentru fiecare categorie de produse in parte: legume, fructe, flori, mezeluri, branzeturi etc.

De asemenea, noua piata va dispune de 113 locuri de parcare dintre care 45 de locuri de parcare la subsol si 68 la nivelul solului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Chiliman Piata Amzei constructie, #Chiliman Piata Amzei deschisa, #Chiliman Piata Amzei modernizare , #primar