Moisescu: Nu am luat niciun leu spaga. Daca procurorii aveau probe, le aduceau

Miercuri, 24 Iunie 2015, ora 12:29
2742 citiri
Moisescu: Nu am luat niciun leu spaga. Daca procurorii aveau probe, le aduceau
Foto: Arhiva Ziare.com

Vlad Moisescu, fostul trezorier al PNL, a declarat miercuri, la iesirea de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, ca nu a luat niciun leu spaga si ca, daca procurorii aveau probe ca a primit mita pentru a face trafic de influenta, le aduceau.

ICCJ judeca miercuri contestatia formulata de procurorii DNA, dupa ce tot instanta suprema a decis, in 19 iunie, ca primarul suspendat al sectorului 1, Andrei Chiliman, consiliera acestuia, Ioana Costescu, fostul trezorier al PNL Vlad Moisescu si consilierul local al sectorului 1 Ion Brad sa fie cercetati sub control judiciar.

Vlad Moisescu a spus, la iesirea de la ICCJ, ca nu a luat niciun leu spaga, desi in dosarul in care este cercetat anchetatorii sustin ca el primea 10-15% din suma ceruta pentru atribuirea preferentiala de lucrari unor firme, suma care reprezenta "comision" din valoarea contractelor incheiate.

Intrebat daca se asteapta ca procurorii sa il acuze de noi fapte de trafic de influenta si sa prezinte noi probe, Moisescu a spus ca, daca anchetatorii aveau aceste probe, le aduceau.

Moisescu si Chiliman, la DNA - li s-a pus sechestru pe averi: E o copilarie, o sa vedeti

La ICCJ a fost si Andrei Chiliman, care a spus ca Justitia trebuie lasata sa isi faca treaba.

In timpul judecarii contestatiei de la instanta suprema, la DNA Ploiesti a venit soacra lui Vlad Moisescu, Flavia Ciocodei, fiind citata ca martor, dupa ce procurorii ar fi gasit, in urma unei perchezitii facute la locuinta lui Moisescu, un document prin care Ciocodei ii imprumuta fiicei sale 670 de milioane de euro.

Chiliman contesta in instanta sechestrul pus pe averea sa

Vlad Moisescu si Ioana Costescu sunt acuzati de constituire a unui grup infractional organizat si trafic de influenta, iar Andrei Chiliman si Ion Brad, de constituirea a unui grup infractional organizat si complicitate la trafic de influenta.

Procurorii DNA Ploiesti au pus sechestru pana la concurenta sumei de trei miliarde de lei pe bunurile lui Andrei Chiliman si ale celorlalti trei inculpati.

Chiliman contesta in instanta sechestrul pus pe averea sa

Vlad Moisescu declara luni, dupa ce a fost la DNA Ploiesti, ca in ceea ce-l priveste a fost instituit sechestru pe case, actiuni si conturi si ca va contesta masura asiguratorie.

In privinta documentului gasit de catre procurori la perchezitia domiciliara facuta la locuinta lui, Vlad Moisescu a spus ca acel document nu are nicio legatura cu Primaria Sectorului 1. Acesta a declarat ca suma de 670 de milioane de euro care apare in actul de imprumut dintre soacra si sotia sa nu este cea reala si ca in acel document este vorba despre "o eroare materiala de denominare" facuta de "cel care a intocmit actul".

Andrei Chiliman declara atunci ca i-a fost pus sechestru "pe declaratia de avere". Primarul suspendat al Sectorului 1 a contestat decizia, dosarul urmand sa fie judecat vineri la ICCJ.

Acuzatiile DNA

Procurorii DNA sustin ca Vlad Moisescu ar fi constituit un grup infractional inca din 2004, din care au facut parte Ioana Costescu, Andrei Chiliman si Ion Brad, urmarind "comiterea unor fapte de coruptie care sa genereze obtinerea unor comisioane cuprinse intre 10 si 15% din valoarea lucrarilor atribuite pe criterii clientelare de la agentii economici favorizati in castigarea procedurilor de achizitie publica si pe parcursul derularii contractelor incheiate cu Primaria Sectorului 1".

Banii primiti de la reprezentantii firmelor carora li se atribuiau preferential contractele ar fi fost impartiti, 30% ajungand la primarul Chiliman, cate 15% la Moisescu, Costescu si Brad, 10% la PNL Sector 1, iar diferenta de 15% ar fi fost folosita pentru diverse cheltuieli legate de remunerarea suplimentara a functionarilor care au sprijinit, in diferite modalitati, la derularea activitatilor ilicite, se arata in documente ale anchetatorilor.

Grupul infractional ar fi obtinut de la reprezentantii firmelor Romair Consulting si Straco, care au primit contracte privind reabilitarea termica a blocurilor de locuinte din Sectorul 1, dar si lucrari de asfaltare a unor strazi, sumele de 300.000 de lei, respectiv 38.481.488 de lei, reprezentand un procent de 10% din platile facute de Primaria Sectorului 1, in baza contractelor incheiate, au precizat procurorii.

Plata "comisionului" se facea foarte discret, de regula fiind acceptate doar predarile de bani in numerar, in locurile stabilite de catre Vlad Moisescu, printre care ar fi fost si sediul PNL Sector 1 din Bulevardul Balcescu, banii fiind preluati direct de Moisescu, sustin anchetatorii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a postat sâmbătă pe Facebook o fotografie în care apare în tribune, la un meci, afişând un tricou cu mesajul: Ştim Toţi!, ca răspuns la mesajul de pe...
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban a fost ales, sâmbătă, 20 aprilie, preşedintele partidului Forţa Dreptei la primul Congres al formaţiunii, adunare la care au participat, la Palatul Parlamentului, peste 1.200 de...
#Vlad Moisescu DNA, #Moisescu procurori DNA, #Moisescu sechestru avere , #DNA