IRL s-a inteles cu PDL, Chiliman se inscrie in tabara democrat-liberalilor - surse

Luni, 16 Iunie 2014, ora 11:374290 citiri
IRL s-a inteles cu PDL, Chiliman se inscrie in tabara democrat-liberalilor - surse

Primarul Sectorului 1 al Capitalei, Andrei Chiliman, urmeaza sa se inscrie in PDL, alaturi de alti membri ai Initiativei Romania Liberala.

Luni se va semna un protocol intre PDL si Initiativa Romania Liberala (IRL), potrivit surselor Ziare.com.

Contactat telefonic, consilierul de presa al presedintelui PDL, Mihai Somfelean, nu a confirmat nicio informatie referitoare la acordul cu IRL, precizand insa ca, la ora 14.30, va avea loc o conferinta de presa la sediul PDL.

La randul sau, contactata de Ziare.com, Diana Tusa, deputat si membru IRL, a precizat ca la conferinta de presa de la sediul PDL se va comunica semnarea protocolului dintre cele doua parti.

In schimb, fostul membru PNL a evitat sa comenteze o posibila inscriere a sa sau a lui Andrei Chiliman in PDL.

Potrivit surselor Ziare.com, primarul Sectorului 1 ar urma sa primeasca functia de prim-vicepresedinte PDL si un post de conducere in organizatia Sector 1 a partidului.

Fuziunea PNL-PDL, pe repede inainte - ce spun liderii despre "candidatul lui Basescu"

Marti, vicepresedintele PNL Sorin Frunzaverde a subliniat ca nu a fost luata in discutie o posibila reprimire in partid a lui Andrei Chiliman si Vlad Moisescu, dupa fuziunea cu PDL.

Chiliman si Diana Tusa, exclusi din PNL

Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, si deputatul Diana Tusa au fost exclusi din PNL, pe 27 mai 2013, in urma votului din Delegatia Permanenta. Ambii au fost dati afara din randul liberalilor pentru "abateri grave de la disciplina partidului".

Discutiile dintre PDL si IRL au loc in contextul in care pe partea dreapta a politicii s-a format o alianta intre democrat-liberali si PNL si s-a convenit o fuziune intre cele doua partide.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News