DNA: Vlad Moisescu a exercitat trafic de influenta si la nivelul Guvernului Tariceanu

Vineri, 19 Iunie 2015, ora 19:49
6147 citiri
DNA: Vlad Moisescu a exercitat trafic de influenta si la nivelul Guvernului Tariceanu
Foto: Ziare.com

Procurorii DNA sustin ca Vlad Moisescu, fost trezorier al PNL, a exercitat acte de trafic de influenta si la nivelul Guvernului condus de Calin Popescu Tariceanu, pentru angajarea unor inalti functionari in ministere si companii de stat, carora le pretindea in schimb diverse sume de bani.

"Activitatea lui Vlad Moisescu nu s-a limitat la nivelul primariei sectorului 1 Bucuresti, ci s-a extins si la nivelul Guvernului condus de Calin Popescu Tariceanu, in sensul ca exercita acte de trafic de influenta determinand angajarea unor functionari de rang inalt (secretari de stat sau directori de agentii si companii de stat) in functii de conducere in ministere, companii etc., iar in schimbul acestei activitati pretindea si primea diverse sume de bani de la acestia", se arata in referatul prin care procurorii DNA solicita arestarea preventiva a lui Vlad Moisescu si a primarului Sectorului 1, Andrei Chiliman.

Dosarul Chiliman: Mita rulata prin televiziuni, stenograme cu Moisescu si Sebastian Ghita. Apare si numele lui Tariceanu

Potrivit DNA, incepand cu anul 2004, dupa alegerile locale, la initiativa lui Vlad Moisescu, a fost constituit un grup infractional organizat, din care mai faceau parte Andrei Chiliman, Ioana Costescu (consiliera lui Chiliman) si Ion Brad (consilier local), care a avut drept scop comiterea unor fapte de coruptie, care sa genereze obtinerea unor comisioane cuprinse intre 10% si 15% din valoarea lucrarilor atribuite pe criterii clientelare unor firme de catre primaria sectorului 1.

Cazul Chiliman: DNA a mai retinut inca doua persoane, inclusiv Vlad Moisescu

Vlad Moisescu este cel care coordona grupul, solicita si incasa comisioanele si dispunea cu privire la modalitatea gestionarii acestora, Ioana Costescu si Ion Brad derulau activitati de determinare a platii comisioanelor si de incasare a acestora, iar Andrei Chiliman garanta favorizarea societatilor agreate in cadrul procedurilor de atribuire a contractelor si, ulterior, pe parcursul derularii acestora.

Mita impartita: 30% Chiliman, cate 15% Moisescu, Costescu si Brad,10% PNL Sectorul 1 (surse)

Banii primiti de la reprezentantii societatilor comerciale au fost impartiti in urmatoarele procente: 30% Andrei Chiliman; 15% Vlad Moisescu; 15% Ioana Costescu; 15% Ion Brad, 10% PNL - filiala Sector 1.

Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a revenit cu precizări după ce a declarat că ”Buzăul nu e în Moldova”. Afirmația a fost făcută în legătură cu autostrada care va lega Moldova de...
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
#Vlad Moisescu trafic influenta Guvern Tariceanu, #DNA Andrei Chiliman , #DNA