Decizia primarilor in problema cainilor vagabonzi - Chiliman cere OUG, Ontanu lipseste

Joi, 05 Septembrie 2013, ora 15:09
2341 citiri
Decizia primarilor in problema cainilor vagabonzi - Chiliman cere OUG, Ontanu lipseste

Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, a cerut joi Guvernului sa emita o Ordonanta de Urgenta care sa permita autoritatilor locale sa eutanasieze toti cainii maidanezi care nu sunt adoptati, invocand cazul copilului de patru ani care a fost ucis de caini, la inceputul saptamanii, in Bucuresti.

"Discutiile au atins foarte multe aspecte, eu am propus sa solicitam guvernului ca sa dea o OUG pentru completarea actualei legi in vigoare care e OUG 155 tocmai din 2001, precum sa modifice si normele acestei legi care sunt imprecise, iar legea sa fie completata astfel incat cainii agresivi sa poata sa fie eutanasiati asa cum se intampla si cu cainii vagabonzi bolnavi", a punctat Chiliman.

Edilul a spus ca, in opinia sa, trebuie pastrat un echilibru intre cele doua pozitii care au stranit polemici aprinse in spatiul public - pro si anti eutanasiere.

Nici primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, nu a vrut sa se pronunte in legatura cu acest aspect. Piedone a acuzat insa ca s-a saturat sa fie "castanierul de serviciu".

"Noi, primarii de sectoare, suntem castanierii de serviciu. Orice propozitie a oricarui cetatean se inchide si 'cu cainii ce facem'? (...)

Trebuiesc create competente si date reponsabilitati. Eu, primarul Sectorului 4, trebuie sa fiu responsabil de cainii din sectorul meu. Eu nu am cerut banii de la Primaria Capitalei sa ii sterilizez, sa ii eutanasiez sau sa fac adaposturi, am cerut o simpla derogare, sa fiu eu responsabil de ce se intampla in cetatea pe care o conduc", le-a spus primarul jurnalistilor.

Intrebat care este pozitia sa fata de eutanasierea maidanezilor, Piedone a precizat ca raspunde la aceasta intrebare "la o bere, nu in spatiul public".

Antonescu il desfiinteaza pe Oprescu: E mai logic ce spune Basescu!

"Sunt iubitor de animale fara stapan, am trei caini de rasa. Voi lasa la libera alegere a fiecarui cetatean, daca mergem la o bere va spun parerea personala", a spus primarul, precizand ca are acasa trei caini de rasa.

Primarul general al Capitalei i-a convocat joi pe edilii celor 6 sectoare ale Capitalei pentru a discuta despre organizarea unui referendum privind eutanasierea maidanezilor, dar si despre atributiile privind gestionarea cainilor.

Pesedistii Marian Vanghelie (Sectorul 5) si Robert Negoita (Sectorul 3) nu au fost prezenti. De asemenea, primarul Sectorului 2, Neculai Ontanu, a lipsit de la intalnirea convocata joi de primarul general Sorin Oprescu, desi in sectorul pastorit de acesta a murit un copil, muscat de caini.

Potrivit raportului IML, micutul a murit de la pierderea masiva si rapida de sange. Presedintele Traian Basescu a facut marti un apel catre Guvern in care a cerut ca Executivul sa emita o ordonanta de urgenta prin care toti cainii fara stapan care nu pot fi adoptati sa fie eutanasiati.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Chiliman caini OUG, #OUG Guvern caini, #caini maidanezi copil omorat , #primar
Comentarii
Poza WindowsXP
WindowsXP
rank 5
Poza mareanvan
mareanvan
rank 1
degeaba...tot basescu are cele mai bune calitati de lider...