Chiliman: Udrea si Patriciu strica tot ce ating

Luni, 29 Aprilie 2013, ora 08:18
2825 citiri
Chiliman: Udrea si Patriciu strica tot ce ating

Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, este de parere ca pana la alegerile prezidentiale dreapta romaneasca ar trebui sa se unifice, mentionand totodata ca "politicienii care strica tot ce ating" ar trebui sa faca un pas in spate.

In aceasta categorie, Chiliman declara, intr-un interviu acordat Romania Libera, ca ar intra Dinu Patriciu si Elenea Udrea, insa admite ca mai sunt si altii.

Dupa ce s-a delimitat de Crin Antonescu inca din vara trecuta, iar acum a oficializat aceasta despartire prin lansarea Initiativei Romania Liberala, Andrei Chliman a vorbit despre o eventuala reconciliere cu seful PNL.

"M-am delimitat de Crin Antonescu pentru ca a impins partidul in afara traseului occidental pe care l-a parcurs incepand de la formarea sa in 1875. Desfiintarea unor institutii ale statului de drept este incompatibila cu politicile liberale. Initial am cerut explicatii in interiorul partidului, dar nu am primit. Asta-vara am tras deci un semnal de alarma, care este valabil pentru PNL si astazi. (...)

Nu cred ca cei care au acceptat si semnat astfel de documente au tradat valorile PNL. Eu nu am avut nici un fel de intelegere cu Crin Antonescu, pentru ca el nu ar trebui sa se identifice cu partidul, precum Ludovic al XIV-lea cu statul. Asa ca eu nu ma raportez la Antonescu, ci la PNL. Chiar deranjand, consider ca anumite lucruri trebuie spuse", a declarat Chiliman.

In ceea ce priveste Initiativa Miscarea Liberala, edilul spune ca "suntem un grup de prieteni care ne-am gandit sa construim o platforma a celor care au idei liberal-conservatoare in asa fel incat sa cream politici de dreapta pentru Romania".

Citeste si Andrei Chiliman: Antonescu - un lider dictatorial, dispus sa sacrifice PNL, care se uita mult spre est Interviu

Abordand subiectul reunificarii dreptei pana la prezidentiale, Chilimam a tinut sa puncteze ca in toate partidele aflate in dreapta esichierului politic "sunt si oameni de dreapta, dar din pacate sunt si foarte multi care gandesc de stanga".

"Gresim daca discutam despre oameni. Vrem sa mizam pe valori si principii mai mult decat pe oameni. Exista intr-adevar pe scena politica oameni compromisi, care ar trebui sa faca pasul indarat, dar parerea mea este ca nu-l vor face. Si sunt oameni care strica tot ce ating. (...) Il cunosteam de mult. Dar la fel ca el mai sunt si alti oameni care atunci cand ating ceva strica. Va mai dau un exemplu: Elena Udrea. Mai sunt si alte nume, dar ma opresc aici", a mai spus Chiliman.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#Chiliman Udrea politician Patriciu, #Chiliman impacare Antonescu, #Chiliman Initiativa Miscarea Liberala , #PNL
Comentarii
Poza Fanfan la tulipe
Fanfan la tulipe
rank 5
Poza silvia_h
silvia_h
rank 5
Ei, Chilimane, se pare că si tie-ti place Antena 3 si ca de acolo-ti