Chiliman: Sustin propunerile lui Tariceanu. Antonescu o poate lua ca pe un afront personal

Vineri, 25 Ianuarie 2013, ora 15:43
4608 citiri
Chiliman: Sustin propunerile lui Tariceanu. Antonescu o poate lua ca pe un afront personal
Foto: Arhiva

Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, sustine varianta alegerilor primare in PNL pentru desemnarea candidatului la presedintie, propunere lansata public vineri de senatorul Calin Popescu Tariceanu, fost presedinte al partidului.

Intrebat de Ziare.com daca sustine punctul de vedere exprimat de acesta, Andrei Chiliman a raspuns: "Categoric!".

"Sustin varianta propusa de Calin Tariceanu, pentru ca reprezinta o sansa de mentinere a calitatii de partid democratic si liber a PNL. Din pacate, in ultima perioada, aceasta calitate a fost de mult prea multe ori pusa in pericol", a adaugat acesta.

Tariceanu vrea prezidentiale la termen si vot in PNL pentru stabilirea candidatului

Andrei Chiliman a explicat si de ce propunerea lui Tariceanu poate fi pusa in aplicare fara probleme, chiar daca la congresul extraordinar din aprilie anul trecut PNL si USL l-au validat pe Crin Antonescu drept candidat la presedintia Romaniei in 2014.

"Faptul ca acel congres extraordinar a decis o candidatura nu inseamna ca un alt congres, mai ales un congres ordinar, nu poate stabili o alta procedura de desemnare a candidatului PNL la presedintie", a subliniat Andrei Chiliman.

Edilul sectorului 1 a evitat sa numeasca alti liberali care ar putea candida cu sanse reale la presedintia Romaniei, in afara de Crin Antonescu.

"Persoanele conteaza mai putin in aceasta discutie. Aici este vorba de promovarea a doua principii: competitia interna libera in partid si posibilitatea ca fiecare membru liberal sa decida prin votul sau asupra celui care merita sa-l reprezinte la cea mai importanta functie in stat", a afirmat Andrei Chiliman.

Intrebat daca nu crede ca declaratiile facute vineri de Calin Popescu Tariceanu vor fi interpretate de Crin Antonescu drept un afront personal, Andrei Chiliman a replicat: "Tot ce se poate. Domnul Antonescu ne-a aratat de multe ori ca are tendinta de a interpreta orice miscare din univers ca pe un afront personal. Dar asta conteaza mai putin...".

"De altfel, eu fac un apel la toti colegii nostri, mai ales la domnul Crin Antonescu, sa lase deoparte abordarile politicianiste si calculele personale si sa isi insuseasca aceasta propunere", a completat acesta.

Comasarea sa nu fie populista

Cat priveste comasarea alegerilor europarlamentare cu cele prezidentiale, Andrei Chiliman spune ca trebuie evitat riscul ca romanii sa interpreteze acest demers ca fiind o manevra populista, de genul celor facute de Traian Basescu.

"Parerea mea are mai putina importanta. Important este ca niciunul dintre noi sa nu uite ca romanii au sanctionat fosta Putere si pe Traian Basescu inclusiv pentru manevre politicianiste de tipul comasarii unor alegeri ca sa iasa ei in avantaj. Cred ca lansarea acestei teme in dezbaterea publica nu avantajeaza pe nimeni, pentru ca le da romanilor senzatia unei abordari politicianiste. Or, romanii s-a saturat de asemenea abordari", a declarat Andrei Chiliman pentru Ziare.com.

Calin Popescu Tariceanu a sustinut vineri o conferinta de presa in care le-a propus colegilor sai de partid sa declanseze alegeri primare pentru desemnarea candidatului PNL la presedintie in vederea alegerilor din 2014.

Tariceanu propune alegeri interne pentru candidatul la prezidentiale - reactii

In replica, el a fost criticat de mai multi lideri liberali, printre care Norica Nicolai, care i-au reamintit ca anul trecut s-a votat in cadrul forurilor statutare ca prezidentiabilul PNL este Crin Antonescu.

Mai mult, vicepresedintele PNL Dan Radu Rusanu a declarat vineri ca va propune excluderea lui Calin Popescu Tariceanu din partid pentru declaratiile facute.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Chiliman Tariceanu alegeri prezidentiabil, #Chiliman candidat PNL presedintie , #PNL