Chiliman: Suntem cu arma la picior, zapada nu poate fi ridicata batand din palme

Marti, 28 Ianuarie 2014, ora 11:311393 citiri
Chiliman: Suntem cu arma la picior, zapada nu poate fi ridicata batand din palme
Foto: RFI Romania

Ridicarea zapezii de pe marginea strazilor nu se poate face in cateva zile, ea dureaza "in conditii normale trei-patru saptamani", spune primarul sectorului 1, Andrei Chiliman. El apreciaza pe de alta parte ca autoritatile Capitalei "s-au descurcat destul de bine" pana acum.

"Maine (miercuri - n.red.) va ninge iarasi, cel putin prognoza a fost ca o sa ninga intre 15 si 20 de centimetri. Suntem cu arma la picior si sper sa putem sa rezolvam toate lucrurile in mod normal", a spus Andrei Chiliman, la RFI Romania.

Romania, sub zapada: Stare de alerta, drumuri blocate si scoli inchise

Primarul Sectorului 1 precizeaza ca "in conditii normale, zapada se ridica in decurs de trei-patru saptamani dupa ce a fost un viscol si s-a pus atat de multa zapada, cat s-a pus acum in Bucuresti".

"Deci nu e vorba de o operatie care sa se faca batand din palme. E o treaba de durata si care presupune cheltuieli foarte mari si noi facem aceste cheltuieli", a mai spus edilul.

Intrebat cum i se pare prestatia Primariei Generale dupa ninsorile din acest week-end, Andrei Chiliman a raspuns: "Cu utilajele si cu mijloacele pe care le are la dispozitie in fiecare sector, eu zic ca s-au descurcat destul de bine".

Romania, sub zapada: Cod portocaliu de viscol in Bucuresti si 14 judete

Bucurestiul si 14 judete din sudul si estul tarii vor fi miercuri, intre orele 06.00 si 23.00, sub avertizare cod portocaliu de viscol, iar pentru alte 10 judete a fost emisa o avertizare cod galben.

Avertizarea cod portocaliu a fost emisa pentru Bucuresti si judetele Ilfov, Giurgiu, Prahova, Teleorman, Calarasi, Ialomita, Constanta, Tulcea, Braila, Buzau, Vrancea, Galati si jumatatea de sud a judetelor Arges si Dambovita.

Romania, sub zapada: Vine iar codul portocaliu, cu viscol foarte puternic. Iata situatia in tara

Citeste mai multe despre Chiliman: Suntem cu arma la picior; zapada nu poate fi ridicata batand din palme, pe RFI Romania.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News