Chiliman: PD-L incearca sa adopte talhareste Legea Capitalei

Joi, 12 Mai 2011, ora 15:59
1260 citiri
Chiliman: PD-L incearca sa adopte talhareste Legea Capitalei
Foto: Arhiva

Liderul PNL Bucuresti, Andrei Chiliman, a acuzat PD-L si pe Elena Udrea ca incearca sa adopte "talhareste" legea Capitalei, fara a-i mai consulta pe bucuresteni si ca deputatii PD-L au depus la Parlament un set de amendamente la Legea administratiei locale, ce vizeaza eliminarea primarilor de sector.

"Am dovada indubitabila ca Elena Udrea, PD incearca sa adopte talhareste asa-zisa lege a Capitalei, menita sa transforme Bucurestiul in feuda Elenei Udrea si a grupului de interese politico-economice pe care le reprezinta. PD se teme ca dracul de tamaie de verdictul bucurestenilor asupra unei legi ticaloase care poate fi calificata ca tentativa de jaf a banului public executata cu mana Legislativului. Udrea si PD incearca, prin orice mijloc, sa eludeze referendumul local pe care noi il cerem inca din august 2010 (...) pentru ca sa-si promoveze ticaloasa lege a Capitalei fara sa-i mai consulte pe bucuresteni", a declarat primarul sectorului 1.

Chiliman a precizat ca parlamentarii PD-L - "slugile Elenei Udrea" - au depus la Comisia pentru administratie publica o serie de amendamente la Legea 215/2001 privind administratia publica locala, care constituie de fapt esenta legii Capitalei.

"Ele cuprind eliminarea primarilor de sector alesi si a consiliilor locale alese de la nivelul sectoarelor, inlocuirea cu viceprimari de sector desemnati de CGMB. Aceste amendamente cuprind centralizarea tuturor atributiilor doar la nivelul CGMB si instituirea unui singur buget centralizat, controlat tot de CGMB", a sustinut liberalul.

Acesta a acuzat PD-L ca urmareste asigurarea accesului la intreaga resursa financiara a municipiului Bucuresti pentru "casta politico- mafiota din jurul Elenei Udrea" , subordonarea intregului aparat administrativ intereselor economice ale acestei gasti prin inlocuirea primarului de sector ales cu viceprimar desemnat si coordonat de Elena Udrea.

"PD urmareste fraudarea alegerilor locale din 2012 si deturnarea rezultatului votului prin introducerea unei alte aberatii - alegerea uninominala a consilierilor generali. Elena Udrea isi face socoteala ca le va fi mult mai usor consilierilor PD-L sa cumpere voturi cu spaga electorala pe cartier, decat la nivelul unui sector intreg", a acuzat Chiliman.

Liberalul a subliniat ca USL va face tot posibilul, alaturi de primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, sa se asigure ca bucurestenii se vor pronunta asupra esentei si efectelor legii Capitalei, si nu asupra celor sapte intrebari stabilite in CGMB.

Chiliman a facut apel la reprezentantii din CGMB ai PRM si PNG care asigura democrat-liberalilor majoritatea in Consiliu sa renunte la "complicitatea cu Elena Udrea in tentativa de jaf a banului public". "Dati-le bucurestenilor sansa de a decide ei insisi asupra orasului lor, si nu Elena Udrea", a conchis edilul sectorului 1.

Potrivit materialelor prezentate de liderul PNL, amendamentele la Legea 215 care au fost depuse la Camera Deputatilor apartin deputatului PD-L Vasile Gherasim.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Chiliman referendum Legea Capitalei, #Andrei Chiliman primar, #Andrei Chiliman PNL , #PNL