Chiliman: Nu plec din PNL, raman sa lupt cu obsesia pentru putere a lui Antonescu (Video)

Sambata, 16 Februarie 2013, ora 17:51
3850 citiri
Chiliman: Nu plec din PNL, raman sa lupt cu obsesia pentru putere a lui Antonescu (Video)
Foto: Arhiva

Andrei Chiliman si Vlad Moisescu anunta, printr-o scrisoare trimisa membrilor filialei PNL Sect. 1, ca nu vor pleca din partid, ci "vor lupta pentru a impiedica inlocuirea valorilor si proiectului liberal pentru tara cu obsesia pentru putere a unui singur om", facand referire la Crin Antonescu.

"Dumneavoastra sunteti cei impreuna cu care am facut echipa timp de 23 ani. Ati fost alaturi de noi si la bine, si, mai ales, la greu. Am castigat impreuna batalii cu adversari mult mai puternici decat noi si am reusit, impreuna, sa construim cea mai puternica filiala PNL din Romania. Fara dumneavoastra, toate aceste lucruri nu ar fi fost posibile. Consideram, de aceea, ca avem datoria de a va prezenta situatia filialei noastre in mod corect si direct, fara ocolisuri sau declaratii politicianiste", se arata intr-o scrisoare trimisa de cei doi lideri PNL catre membrii filialei PNL Sector 1, potrivit pesurse.ro.

Acestia explica in scrisoarea lor ca filiala PNL-Sector 1 "traverseaza o criza politica grava", precizand ca echipa de conducere "a fost inlocuita, prin incalcarea flagranta a Statutului partidului, cu o conducere interimara care nu reprezinta decat vointa presedintelui PNL, dl. Crin Antonescu".

"Filiala noastra, PNL-Sector 1, traverseaza o criza politica grava. Echipa de conducere a filialei noastre, aleasa la Conventia din anul 2009, din vointa dumneavoastra manifestata prin vot, a fost inlocuita, prin incalcarea flagranta a Statutului partidului, cu o conducere interimara care nu reprezinta decat vointa presedintelui PNL, dl. Crin Antonescu", arata cei doi liberali.

Mai mult, ei mai explica faptul ca au constatat "cu amaraciune" ca in interiorul partidului "vointa exprimata liber si legitim de liberali este calcata in picioare din dorinta de putere nemasurata a unui singur om", criticand astfel actiunile liderului liberal, Crin Antonescu.

"Din pacate, constatam cu amaraciune ca, astazi, in PNL, vointa exprimata liber si legitim de liberali, este calcata in picioare din dorinta de putere nemasurata a unui singur om. Din fericire, mesajeie de incurajare pe care le-am primit, in aceasta perioada grea, de la cei mai multi dintre dumneavoastra, ne dau increderea ca, indiferent daca votul nostru este anulat prin abuz, spiritul liberal al echipei noastre nu poate fi infrant. Spiritul nostru, al echipei PNL-Sector 1, nu se afla in hartiile prin care Crin Antonescu ne calca votul in picioare, ci in munca noastra comuna si in viata noastra de zi cu zi", arata Chiliman si Moisescu.

De asemenea, liberalii amintesc in scrisoarea lor ca l-au sprijinit de-a lungul timpului pe Crin Antonescu in bataliile politice si "din pacate, munca noastra si a dumneavoastra pentru candidatul Crin Antonescu a fost << rasplatita >> cu un razboi total declarat de dansul filialei PNL-Sector 1".

"Noi nu am dorit si nu am provocat conflictul cu actualul presedinte al PNL. Dimpotriva! In anul 2008, va amintiti, am muncit impreuna, umar la umar, pentru alegerea domniei sale ca senator, intr-o perioada destul de grea pentru partidul nostru. De asemenea, la alegerile prezidentiale din anul 2009, am reusit, muncind tot impreuna, sa obtinem, pentru candidatul Antonescu, cel mai bun rezultat dintre toate filialele PNL din tara. Din pacate, munca noastra si a dumneavoastra pentru candidatul Crin Antonescu a fost << rasplatita >> cu un razboi total declarat de dansul filialei PNL-Sector 1. Noi nu am propus inlocuirea lui Crin Antonescu de la presedintia PNL. In schimb, Crin Antonescu a decis indepartarea lui Andrei Chiliman de la presedintia PNL-Bucuresti si a lui Vlad Moisescu de la presedintia PNL-Sector 1. Mai mult, Crin Antonescu a destituit abuziv conducerea organizatiei de tineret din sector, razbunandu-se pe niste copii a caror singura vina este aceea ca au muncit in campaniile electorale ale domniei sale", sustin ei.

"Acest razboi, pe care noi il regretam, are doua cauze. Prima cauza: presedintele PNL nu accepta in conducerea partidului oameni care nu isi subordoneaza viziunea politica << proiectului personal Crin Antonescu >>. A doua cauza: presedintele PNL vrea sa distruga orice organizatie puternica de partid care nu depinde de persoana domniei sale, asa cum este filiala PNL-Sector 1", mai arata sursa citata.

In acest context, Andrei Chiliman si Vlad Moisescu puncteaza ca viata lor si istoria PNL "nu incep si nu se termina insa cu un presedinte vremelnic de partid", de aceea "sunt hotarati sa ramana in PNL si sa se lupte pentru a impiedica inlocuirea valorilor si proiectului liberal pentru Romania cu obsesia pentru putere a unui singur om".

"Viata noastra si istoria PNL nu incep si nu se termina insa cu un presedinte vremelnic de partid. PNL este promotorul si garantul liberalismului in Romania. Cei mai multi dintre noi, liberalii, am intrat in politica pentru a schimba societatea romaneasca in acord cu valorile si principiile acestui partid: libertate de exprimare, libertate de initiativa economica, stat de drept. De aceea, suntem hotarati sa ramanem in PNL si sa ne luptam pentru a impiedica inlocuirea valorilor si proiectului liberal pentru Romania cu obsesia pentru putere a unui singur om", sustin cei doi liberali de la sectorul 1.

"Vom ramane in PNL ca simpli membri de partid, asa cum eram, amandoi, in anul 1990. Chiar daca filiala noastra a fost, pe hartie, uzurpata de apropiati ai actualului presedinte PNL, noi vom continua sa ne face datoria fata de liberalism si fata de cetatenii Sectorului 1. Ne vom respecta angajamentul de sustinere pentru colegii nostri liberali care reprezinta Sectorul 1 in Parlament: Calin Popescu-Tariceanu, Diana Tusa si Ludovic Orban. Sunt oameni de onoare, pentru care valorile liberale si proiectul liberal sunt mai presus de jocurile politicianiste pentru putere, vom continua sa ne facem datoria fata de cetatenii Sectorului 1, care au investit in noi incredere in 2004, in 2008 si in 2012. Vom munci in continuare, alaturi de dvs., pentru a realiza proiectele la care ne-am angajat in fata cetatenilor, asa cum am facut-o si pana acum", mai arata ei in scrisoare.

Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, afirmă vineri, la 20 de ani de la admiterea României în NATO, că aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră, pe...
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Marcel Ciolacu, premierul României afirmă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO, că apartenenţa României la Organizația Nord Atlantică reprezintă o garanţie de securitate pentru...
#Chiliman scrisoare PNL, #Chiliman plecare PNL, #Vlad Moisescu scrisoare Antonescu , #PNL