Chiliman: Antonescu insulta inteligenta romanilor, face tumbe la dreapta si la stanga

Luni, 17 Februarie 2014, ora 08:29
2729 citiri
Chiliman: Antonescu insulta inteligenta romanilor, face tumbe la dreapta si la stanga
Foto: Arhiva

Andrei Chiliman l-a criticat in termeni duri pe presedintele PNL Crin Antonescu, sustinand ca acesta insulta inteligenta romanilor prin "tumbele pe care incearca sa le faca la stanga si la dreapta".

Chiliman a scris, duminica, pe blogul personal, ca fostii lui colegi de partid obisnuiau in trecut sa ii spuna ca liderul liberal "si-a ratat cariera de actor", adaugand ca acum intelege de ce.

"Cu ani in urma, pe vremea cand Crin Antonescu dadea, prin discurs si plete, un pic de culoare intrunirilor PNL, multi dintre fostii mei colegi obisnuiau sa spuna: 'Asta si-a ratat cariera de actor'. In ultimele saptamani, am inteles sensul adevarat al acestei afirmatii.

Crin Antonescu ar fi fost, intr-adevar, un actor foarte slab. Si nu pentru ca nu ar avea dictie sau alura, ci pentru ca pleaca mereu de la premisa ca publicul este format din niste insi lipsiti de gusturi sau de simt critic, care inghit orice cabotinism", a notat primarul sectorului 1.

Chiliman critica USL: Actuala guvernare isi face imagine guvernand tara la televizor

Edilul a precizat ca Antonescu "insulta inteligenta romanilor", dar ca oamenii nu uita ce s-a intamplat in trecut. Chiliman a enumerat toate aspectele pe care i le reproseaza liberalului, printre care ca, alaturi de Dan Voiculescu, este unul dintre principalii initiatori ai USL si ca, in ultimii doi ani, "s-a manifestat ca principalul adversar al independetei justitiei si al Statului de Drept".

"Astazi, Crin Antonescu insulta inteligenta romanilor prin tumbele pe care incearca sa le faca de la stanga la dreapta, imaginandu-si ca oamenii uita ispravile lui din ultimii ani. Oamenii nu sunt insa nici naivi, si nici uituci.

Ii amintesc lui Crin Antonescu ceea ce romanii nu uita: (...) in tandem cu Dan Voiculescu, sunt principalii initiatori ai USL. (...) este omul care, in ultimi doi ani, s-a manifestat ca principalul adversar al independentei Justitiei si al Statului de Drept", a mentionat Chiliman.

Chiliman: Antonescu e un om toxic pentru Romania. E obsedat de putere - Interviu

El a adaugat ca Antonescu a sustinut toate tentativele "penalilor" de a subordona Justitia, a facut nenumarate afirmatii "de natura sa afecteze credibilitatea actului de Justitie impotriva marilor corupti" si a numit in functii publice "puscariabili - ministri judecati pentru coruptie (ulterior, condamnati) sau incompatibili".

"Crin Antonescu si acolitii sai nu au promovat niciun punct programatic adresat oamenilor care sustin PNL: intreprinzatori, liber-profesionisti, intelectuali. (...) a compromis buna functionare a ICR, institutie care trebuie sa reprezinte elita culturii romanesti, prin numirea lui Andrei Marga ca presedinte al institutului.

Sub conducerea lui Crin Antonescu, PNL a fost totalmente subordonat agendei socialiste a PSD: taxe si impozite cat mai mari, care sufoca mediul privat, pentru a colecta bani de pomeni electorale. Atunci cand eu si alti colegi liberali am criticat public aceste realitati triste pentru PNL si pentru Romania, am fost dati afara din partid", a incheiat Andrei Chiliman.

Andrei Chiliman a fost exclus din PNL, in mai 2013, pentru "abateri grave de la disciplina partidului". Conflictul dintre primarul sectorului 1 si Crin Antonescu a izbucnit cu un an inaintea excluderii, cand liderul liberal a sustinut inlocuirea edilului de la sefia PNL Bucuresti, pe fondul neintelegerilor asupra desemnarii candidatilor la alegerile locale in Capitala din partea USL.

Chiliman il compara pe Antonescu cu Hitler: Ambii au vorbit de igienizarea societatii

De atunci, Chiliman l-a criticat in numeroase randuri pe Crin Antonescu, comparandu-l chiar cu Hitler la scurt timp dupa ce a fost inlaturat din randurile partidului. "Si Hitler a igienizat societatea germana cu gaze", a declara Chiliman, la sfarsitul lunii mai a anului trecut.

D.T.

Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
O lege promulgată deja de președintele Klaus Iohannis interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice, dar și a dispozitivelor de vapat, cu sau fără nicotină. Acestea au fost...
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
#Andrei Chiliman Crin Antonescu, #Andrei Chiliman Antonescu PNL, #Andrei Chiliman Antonescu romani , #stiri Andrei Chiliman