Chiliman, despre maidanezi: Legea este schioapa. Unele ONG-uri au ajuns "masini de facut bani"

Miercuri, 04 Septembrie 2013, ora 12:361499 citiri
Chiliman, despre maidanezi: Legea este schioapa. Unele ONG-uri au ajuns "masini de facut bani"
Foto: Arhiva

Primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, sustine ca legea in ceea ce priveste cainii comunitari nu este completa iar din aceasta cauza problema maidanezilor nu a putut fi rezolvata pana acum. Mai mult, primarul sustine ca mai multe ONG-uri au ajuns "masini de facut bani".

"Legea actuala e o lege schioapa, o lege proasta si care in mod clar trebuie completata. Responsabilitatea in problema cainilor vagabonzi astazi revine pe de o parte autoritatilor, care n-au prea multe optiuni, pentru ca n-au voie sa-i eutanasieze decat pe cei bolnavi sau agresivi. Pe de alta parte, in chestiunea asta exista tot felul de iubitori de animale, eu spun multi dintre ei falsi iubitori de animale, care sunt atat persoane, cat si tot felul de fundatii si asociatii, care au facut pana acum mai mult rau decat bine si n-au facut mare lucru pentru animale. Nu toate, dar foarte multe au avut un comportament incorect sau chiar in afara legii.

Anumite ONG-uri din astea au ajuns adevarate masini de facut bani de pe urma cainilor vagabonzi. Mai sunt si o serie de cetateni care asa-zis au adoptat niste caini de pe strada, dar ii tin la coltul blocului, nu au grija permanent de ei. Adoptarea unui caine presupune responsabilitate individuala fata de animalele respective. N-au ce sa mai caute pe strada animalele adoptate", a declarat Andrei Chiliman.

Citeste mai multe despre Chiliman, despre maidanezi: Legea actuala este schioapa, eutanasierea trebuie luata in calcul pe RFI Romania.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News