Chiliman, despre candidaturile la alegeri: Ma bazez pe bunul simt al celor ce decid

Joi, 04 Octombrie 2012, ora 20:16
1735 citiri
Chiliman, despre candidaturile la alegeri: Ma bazez pe bunul simt al celor ce decid
Foto: Poza Zilei

Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, a declarat in legatura cu posibilitatea de solutionare a disputei din PNL privind colegiul senatorial ce ar fi trebuit dat lui Calin Popescu Tariceau ca se bazeaza pe bunul simt al celor care iau decizii in PNL, o aluzie catre Crin Antonescu.

"Eu nu stiu acest lucru (cedarea PNL a colegiului senatorial catre PC - n.red) si nu cred ca exista o asemenea chestiune oficial. Dl. Tariceanu a fost validat si votat de Delegatia Permanenta a Sectorului 1, avem un traseu politic comun de 23 de ani si o sa-l sustin pentru a castiga colegiul.(...) Eu ma bazez pe chestiuni concrete. (...) Ma bazez pe bunul simt al celor care iau decizii in PNL", a precizat acesta.

Filiala sector 1 a PNL este nemultumita de conducerea centrala care a decis sa cedeze PC un colegiu de senator unde primarul Andrei Chiliman il voia pe Calin Popescu Tariceanu.

Directorul ANOFM Bucuresti, Dumitru Pelican (PC), va candida la alegerile parlamentare pentru un post de senator in sectorul 1 din Capitala, au declarat joi surse din PNL si PSD. Pelican va candida pe locul rezervat de Chiliman fostului premier Calin Popescu Tariceanu, actualmente deputat de Ilfov.

Surse din USL au declarat ca PNL ar fi cedat miercuri seara colegiul lui Tariceanu catre PC.

Ludovic Orban il sustine pe Tariceanu

Deputatul PNL Ludovic Orban a declarat, joi, ca fostul premier Calin Popescu Tariceanu a fost votat in Delegatia Permanenta a organizatiei sectorului 1 ca si candidat pentru functia de senator, liberalul apreciind ca Tariceanu este sustinut "energic" in cadrul filialei.

"In sectorul 1 va candida dl Tariceanu. PNL sector 1 a votat ca si candidat la Senat pe dl Tariceanu. Aceasta candidatura este in interesul Uniunii Social - Liberale, dl Tariceanu beneficiaza de o cota de incredere si de o intentie de vot foarte mare (...) De asemenea, acesta este o candidatura practic pe un colegiu care a apartinut domnului Antonescu si trebuie prevalata cu o candidatura de calibru similar. Nu in ultimul rand, dl Tariceanu este in mod evident sustinut energic in cadrul organizatiei si de primarul sectorului 1 Andrei Chiliman, care are un cuvant foarte important in desemnarea candidatilor in sectorul 1", a declarat Ludovic Orban.

El a precizat ca este in interesul USL ca fostul premier sa candideze in sectorul 1 pentru functia de senator. "Nu am fost informat de nicio negociere care sa fii fost validata in Delegatia Permanenta al PNL. Chiar daca a existat intentia de a ceda acest colegiu la PC, cred ca interesul USL este ca in acel colegiu sa fie candidat dl Tariceanu. Trebuie sa fie o personalitate care sa fie la nivelul dl Antonescu, care a plecat din acest colegiu", a mai sustinut liberalul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Chiliman Tariceanu PNL Bucuresti, #Chiliman Tariceanu parlamentare candidat, #Chiliman Tariceanu PNL PC , #PNL Bucuresti