Chiliman, despre anveloparea caselor, problemele bucurestenilor si IRL

Vineri, 14 Iunie 2013, ora 20:561413 citiri
Chiliman, despre anveloparea caselor, problemele bucurestenilor si IRL

Finalizarea procesului de reabilitare termica a blocurilor, demararea programului de anvelopare a caselor si inceperea cat mai rapida a lucrarilor la parcarile subterane se numara printre principalele preocupari ale primarului sectorului 1, Andrei Chiliman.

In ceea ce priveste linia politica, Andrei Chiliman afirma ca se va implica din postura de membru al Initiativei Romania Liberala in constructia unei solutii politice.

"De noua ani, m-am obisnuit sa fac mai multa administratie si mai putina politica. (...) Consider ca, astazi, lipseste in viata politica de la noi o oferta coerenta, credibila si unitara de dreapta, liberal-conservatoare. De aceea, ma voi implica, din postura de membru al IRL, in promovarea valorilor liberal-conservatoare si in constructia unei solutii politice atat de asteptate de romanii de dreapta, liberal-conservatori", a spus edilul sectorului 1.

In ce priveste administrarea sectorului sau, acesta a subliniat ca, in 2013 aproximativ 30% din bugetul Primariei sectorului 1 este alocat pentru proiecte de investitii majore in sanatate, invatamant, mediu si anveloparea blocurilor si caselor.

"In general, cand vine vorba de administratie publica, principala problema de care se plang, pe buna dreptate, oamenii este birocratia. In sectorul 1 ne straduim sa diminuam acest fenomen.

Sanatatea este un alt capitol extrem de important pentru cetateni, fie ca vorbim despre actul medical, fie ca vorbim despre conditiile din spitale", a explicat liberalul, care considera ca cel mai bun exemplu al lucrurilor pozitive pe care le poate face o administratie este reabilitarea termica a blocurilor.

"Reabilitarea blocurilor a generat nemultumiri proprietarilor de case, care, astfel, s-au simtit, pe buna dreptate, discriminati de legea care nu permitea reabilitarea caselor. Am actionat in sensul eliminarii acestei discriminari, In viitor, vom incepe si procedurile prevazute de lege pentru demararea programului de reabilitare termica a caselor, astfel incat, dupa finalizarea reabilitarii blocurilor, sa putem demara efectiv si lucrarile la case", a punctat primarul.

Cum se intelege Andrei Chiliman cu Sorin Oprescu

Totodata, el a spus ca aglomeratia din trafic si lipsa locurilor de parcare din sectorul 1 sunt rezolvate pe cat posibil prin introducerea sensurilor unice pe strazile secundare si prin construirea a patru parcari subterane, cu peste 900 de locuri, in zonele Aviatiei, Ion Mihalache, Dorobanti si Banu Manta.

Nu in ultimul rand, intrebat cum colaboareaza cu primarul general al Capitalei, Andrei Chiliman a recunoscut ca nu sunt probleme.

"Cu Sorin Oprescu am colaborat intotdeauna bine spre foarte bine pe plan administrativ. Intre noi sunt si diferente firesti de viziune asupra dezvoltarii orasului, de abordare a unor probleme curente ale administrarii Bucurestiului, dar am stiut intotdeauna, pana acum, sa le depasim sau sa le armonizam", a subliniat primarul sectorului 1.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Comentarii
grob
rank 5
Cuvantul "anvelopare" nu exista! Sa-nteleg ca nici procesul pe
DIANAD
rank 5
Reabilitarea blocurilor a generat nemultumiri proprietarilor de case