Chiliman demisioneaza din PNL - surse

Luni, 09 Aprilie 2012, ora 15:53
5708 citiri
Chiliman demisioneaza din PNL - surse

Andrei Chiliman, primarul sectorului 1, a decis sa demisioneze din PNL, informeaza Realitatea TV citand surse din randurile liberalilor.

Demisia a fost deja depusa si va fi, cel mai probabil, anuntata public la conferinta de presa pe care Chiliman o va sustine la ora 18.00, mai arata sursa citata.

In schimb, alte surse de presa au anuntat ca decizia lui Chiliman nu este inca oficiala, la momentul transmiterii acestei stiri purtandu-se inca negocieri intre conducerea PNL si primarul sectorului 1, pentru ca acesta sa nu plece din partid si sa nu isi piarda astfel fotoliul de primar, conform legii.

Andrei Chiliman a fost schimbat luni din fruntea filialei PNL Bucuresti, la propunerea lui Crin Antonescu, fiind inlocuit de deputatul Eugen Nicolaescu. Odata cu Chiliman si-au mai pierdut functiile liderii PNL sector 2 si sector 4.

Deciziile au fost votate in Comitetul Executiv al PNL cu o larga majoritate, in conditiile in care nimeni nu a oferit explicatii clare, liderul PNL spunand doar ca au fost "motive diverse".

Crin Antonescu a sustinut insa ca Andrei Chiliman va ramane candidatul USL la Primaria Sectorului 1, dar declaratia fusese facuta inainte ca primarul sa demisioneze din PNL.

Orban: Minti infierbantate l-au schimbat pe Chiliman cu un presedinte surogat

Dupa ce Ludovic Orban a criticat foarte dur decizia de a-l inlocui pe Chiliman cu Eugen Nicolaescu la sefia filialei PNL Bucuresti si Adriana Saftoiu i s-a alaturat.

"Argumentele nu sunt foarte solide, PNL avea o sansa clara de a recastiga sectorul 1. E aproape de neinteles cum de, iarasi, orgoliile proprii ale domnului Antonescu pot sa puna in pericol un rezultat bun la sectorul 1. Decizia nu are nicio justificare si, oricum, nu inainte cu o luna de alegeri! Daca era ceva de schimbat la nivel de organizatiei de Bucuresti trebuia sa se intample in ianuarie, nu acum", a comentat Adriana Saftoiu la Digi24, in prezent simplu membru PNL dupa ce a demisionat din Camera Deputatilor.

"Cred ca e o reglare de conturi, in partid se stie ca exista un conflict surd intre domnul Antonescu pe de o parte si Vlad Moiescu si Andrei Chiliman pe de alta", a mai adaugat Saftoiu, precizand insa ca nu cunoaste detalii suplimentare nefiind membru al filialei bucurestene.

Senatorul PNL Ioan Ghise a declarat la B1TV ca, sambata, la congresele partidelor din USL, nu se stia nimic legat de o viitoare inlaturare a lui Chiliman din fruntea organizatiei de Bucuresti si a dezmintit existenta unei animozitati intre acesta si Sorin Oprescu, generate de o posibila intentie a liberalului de a candida la Primaria Generala din partea USL.

"Datele arata ca domnul Chiliman are sanse reale sa fie reales la sectorul 1 primar. Daca domnia sa, in urma cu mai mult timp nu si-a manifestat o asemenea intentie, e greu sa credem ca acum ar fi incercat o astfel de aventura", a declarat senatorul PNL, recunoscand ca negocierile intre cele trei partide din USL, PNL, PSD si PC, "decurg cu o anume tensiune" din cauza pretentiilor unora dintre liderii sectoarelor, dornici sa intre ei insisi in competitia electorala.

De ce a fost schimbat Chiliman: "Era nevoie de mai multi generali"

Noul lider al PNL Bucuresti, Eugen Nicolaescu, a explicat la TVR Info ca prin inlocuirea lui Chiliman s-a dorit doar o "reimprospatare a fortelor" partidului la nivel de Capitala. El nu a confirmat demisia din partid a lui Andrei Chiliman, in schimb a spus ca nu crede ca aceasta va afecta imaginea PNL.

"Cetatenii sectorului 1 il aleg pe Andrei Chiliman pentru faptul ca e presedinte la PNL Bucuresti sau pentru ca e un bun primar? Cred ca cetatenii trebuie sa isi aleaga primarul care sta mai mult alaturi de ei(...) Cred ca semnalul pe care il da PNL este ca vrea mai multa seriozitate, dedicatie, organizare, mai multa aplecare catre problemele oamenilor din Bucuresti", a mai spus Nicolaescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#Chiliman demisie PNL, #Chiliman demis PNL Bucuresti , #demisie PNL
Comentarii
Poza SC USL Felix SRL
SC USL Felix SRL
rank 1
Jegrrome, a făcut Crin Krici Pogonici calcul bun? Poate renal, mooo!