Chiliman contesta in instanta sechestrul pus pe averea sa

Marti, 23 Iunie 2015, ora 18:22
3750 citiri
Chiliman contesta in instanta sechestrul pus pe averea sa
Foto: Ziare.com

Primarul suspendat al sectorului 1, Andrei Chiliman, a depus la Inalta Curte de Casatie si Justitie o contestatie prin care solicita ridicarea sechestrului pus pe averea sa de procurorii DNA Ploiesti, in dosarul in care este cercetat penal pentru coruptie.

Contestatia lui Andrei Chiliman se va judeca pe data de 26 iunie.

Moisescu si Chiliman, la DNA - li s-a pus sechestru pe averi: E o copilarie, o sa vedeti

Procurorii DNA au pus sechestru asigurator pana la concurenta sumei de trei miliarde lei, echivalent a 670 de milioane euro, pe bunurile primarului suspendat al sectorului 1, Andrei Chiliman, si ale celor trei apropiati ai sai implicati in dosar - Vlad Moisescu, Ioana Costescu si Ion Brad.

Sechestrul a fost pus pe bunurile mobile si imobile, actiunile si partile sociale detinute de cei patru, precum si asupra sumelor existente in conturile bancare ale acestora.

Ce avere are Chiliman

In ultima declaratie de avere postata in 2014, Andrei Chiliman a mentionat ca detine terenuri in Bucuresti, Predeal, Eforie Sud, comuna Vernesti (Buzau) - 11 ha forestier, Snagov, comunele Capreni (16 ha) si Ciorari (Gorj) ; iar sotia sa are terenuri in Bucuresti, Sinaia si Comuna Falciu (Vaslui).

De asemenea, cei doi copii ai familiei Chiliman au in proprietate terenuri in Bucuresti, Predeal si comuna Vernesti (Buzau) - 14,5 ha arabil, 16,34 ha vie, 1,1 ha intravilan.

La capitolul cladiri, Chiliman are un apartament (400 mp) si o casa (847 mp) in Bucuresti, sotia sa - doua case in Bucuresti (663 mp si 1.897 mp), iar cei doi copii - o casa in Bucuresti (1.200 mp), casa de vacanta in Brasov (267 mp), un apartament in Bucuresti (210 mp), o casa la tara in judetul Buzau (1.827 mp).

Familia Chiliman mai detine doua masini, bijuterii evaluate la 20.000 euro si obiecte de arta de 150.000 euro, iar in conturile bancare sumele totale de 180.000 lei, 87.000 euro, 67.000 USD si 10.000 franci elvetieni.

Acuzatiile care i se aduc primarului suspendat al sectorului 1

Andrei Chiliman a fost pus sub acuzare saptamana trecuta de procurorii DNA din Ploiesti pentru constituire de grup infractional organizat si complicitate la trafic de influenta in forma continuata.

Potrivit DNA, incepand cu anul 2004, dupa alegerile locale, la initiativa lui Vlad Moisescu, a fost constituit un grup infractional organizat, din care mai faceau parte Andrei Chiliman, Ioana Costescu si Ion Brad, care a avut drept scop comiterea unor fapte de coruptie, care sa genereze obtinerea unor comisioane cuprinse intre 10% si 15% din valoarea lucrarilor atribuite pe criterii clientelare unor firme.

Vlad Moisescu este cel care coordona grupul, solicita si incasa comisioanele si dispunea cu privire la modalitatea gestionarii acestora, Ioana Costescu si Ion Brad derulau activitati de determinare a platii comisioanelor si de incasare a acestora, iar Andrei Chiliman garanta favorizarea societatilor agreate in cadrul procedurilor de atribuire a contractelor si, ulterior, pe parcursul derularii acestora.

Banii primiti de la reprezentantii societatilor comerciale au fost impartiti in urmatoarele procente: 30% Andrei Chiliman; 15% Vlad Moisescu; 15% Ioana Costescu; 15% Ion Brad, 10% PNL - filiala Sector 1.

DNA arata ca diferenta de 15% a fost folosita pentru diverse cheltuieli legate de remunerarea suplimentara a functionarilor care au sprijinit, in diferite modalitati, la derularea activitatilor ilicite.

Gruparea ar fi obtinut astfel peste 8 milioane de euro de la SC Straco SRL, reprezentata de Traian Horpos si Alexandru Horpos, suma ce reprezenta 10% din platile efectuate de catre Primaria sectorului 1 catre firma, in perioada 2007 - 2014, in baza contractelor incheiate cu institutia publica. De asemenea, grupul a obtinut de la SC Romair Consulting SRL, reprezentata de Gheorghe Boeru, suma de 300.000 lei.

Acest dosar a fost constituit in urma investigatiilor derulate de DNA Ploiesti intr-un alt dosar, in care sunt cercetati Iulian Hertanu, cumnatul premierului Victor Ponta, parlamentarii Sebastian Ghita si Vlad Cosma, presedintele suspendat al CJ Prahova, Mircea Cosma, directorul SC Grossman, Ilie Dragan, directorul Hidro Prahova, Adrian Semcu, si directorul SC Romair Consulting SRL, Gheorghe Boeru.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Nicușor Dan este susținut la aceste alegeri de Dreapta Unită, formată din USR, FD și PMP. Edilul, care are de dus o luptă dificilă cu Cristian Popescu Piedone, a ieșit la atac, în cadrul...
Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban face mare scandal din opoziție. Fostul premier, fost lider al PNL, se află într-un război continuu după ce Klaus Iohannis l-a trecut pe „linie moartă". Ludovic Orban este...
#Chiliman contestatie sechestru avere, #sechestru avere Andrei Chiliman , #DNA