Sport pe Bune: Tenisul românesc la ora adevărului. Cu Gabriel Moraru director FRTenis

Chiliman cere inlocuirea lui Fenechiu din Guvern - Reactia PNL: Vorbeste din peluza, Fenechiu nu pleaca

Vineri, 15 Martie 2013, ora 10:45
3128 citiri
Chiliman cere inlocuirea lui Fenechiu din Guvern - Reactia PNL: Vorbeste din peluza, Fenechiu nu pleaca
Foto: Arhiva

Declaratiile facute pentru Ziare.com de primarul liberal de la Sectorul 1, Andrei Chiliman, care spune ca ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, ar trebui scos din Guvern, iar numirea sa in Executiv este o greseala a lui Crin Antonescu, au starnit un val de reactii.

Consilierul liderului PNL Crin Antonescu, Dan Mihalache, sustine ca Andrei Chiliman nu poate face afirmatii "din peluza" dupa ce a refuzat sa faca parte din orice for statutar al partidului, iar Fenechiu nu va pleca din Guvern decat dupa o decizie a instantei.

"Haideti sa discutam o chestie de procedura - nu stiu din ce calitate face domnul Chiliman o asemenea solicitare. Am inteles nu vrea sa faca parte din niciun organism statutar al PNL, vorbeste din peluza", a declarat Mihalache, intr-o interventie la B1 Tv.

Chiliman: Fenechiu ar trebui sa fie inlocuit din Guvern

Tema Fenechiu, sustine consilierului presedintelui liberal, este o tema a presedintelui Traian Basescu, iar "PNL nu va sustine asa ceva".

"In tara noastra exista prezumtia de nevinovatie, sper sa o descopere si domnul Basescu, viata e complicata si nu se stie ce ii rezolva viitorul. Fenechiu va pleca din Guvern fie atunci cand o instanta de judecata va pronunta o hotarare de vinovatie, fie printr-o analiza in Guvern, in urma careia va reiesi ca Fenechiu e un ministru incompentent", a completat Mihalache.

Declaratiile facute de Chiliman pentru Ziare.com au fost comentate si de Cristian Popescu, fost liberal care este in prezent lider al Forta Civica Sector 2.

"Ar trebui sa isi dea demisia (Fenechiu - n.red.). De fapt, ar fi trebuit sa nu fie numit pentru ca afecteaza imaginea tarii sa numim ministri asupra carora exista macar suspiciuni de coruptie sau fapte penale.

Nu inteleg de ce USL se incapataneaza sa sustina pe functii ministeriale persoane controversate, sunt coninvs ca rezerva de cadre a USL e mare si pot numi ministri asupra carora nu exista suspiciuni de coruptie. Nu cred ca nu pierde nimeni nimic daca Fenechiu nu este ministru. Faptul de a fi ministru nu este un drept", a completat fostul liberal pentru B1 Tv.

Andrei Chiliman considera ca nu este normal ca din Guvernul Romaniei sa faca parte persoane judecate pentru fapte penale. Intr-un interviu acordat Ziare.com, Andrei Chiliman precizeaza ca liderul PNL, Crin Antonescu, ar trebui sa isi asume eroarea de a-l fi propus pe Relu Fenechiu pentru Ministerul Transporturilor si sa ii ceara acestuia sa demisioneze sau sa ii retraga sprijinul politic.

Andrei Chiliman crede ca solicitarile UE privind integritatea demnitarilor si respectarea statului de drept sunt normale pentru ca acestea sunt standardele in intreaga Uniune Europeana.

Ciolacu susține că există bani pentru toate creșterile salariale, în anul celor două majorări de pensii: "Câteodată mă ia şi pe mine ameţeala" VIDEO
Ciolacu susține că există bani pentru toate creșterile salariale, în anul celor două majorări de pensii: "Câteodată mă ia şi pe mine ameţeala" VIDEO
După publicarea unui memorandum care subliniază mai multe lipsuri pentru plata salariilor în acest an, premierul Marcel Ciolacu a negat că ar fi vreo problemă și a ținut să dea asigurări...
Înghesuială electorală la inaugurarea șantierului Spitalului Regional al Olteniei. Lia Olguța Vasilescu a venit cu o bordură VIDEO
Înghesuială electorală la inaugurarea șantierului Spitalului Regional al Olteniei. Lia Olguța Vasilescu a venit cu o bordură VIDEO
Lucrările la noul Spital Regional al Olteniei au început vineri, 26 aprilie, cu ceremonia ”primei lopeți” la care au participat mai mulți politicieni aflați în febra campaniei electorale....
#reactii Chiliman declaratii Ziarecom, #reactii Chiliam inlocuire Fenechiu, #Fenechiu coruptie Guvern , #PNL