Chiliman anunta ca se gandeste la demisie si il ataca pe Antonescu

Luni, 09 Aprilie 2012, ora 18:18
5809 citiri
Chiliman anunta ca se gandeste la demisie si il ataca pe Antonescu
Foto: RealitateaTV

Primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, a declarat ca se gandeste la demisia din PNL pentru prima data in aproape 23 de ani, in conditiile in care presedintele liberal Crin Antonescu trebuie sa-si asume raspunderea pentru decizia schimbarii sale din fruntea PNL Bucuresti.

"Ii cer domnului presedinte Antonescu sa-si asume personal responsabilitatea pentru aceasta decizie, ca si eventualale felicitari din partea Elenei Udrea", a spus edilul din sectorul 1, luni dupa-amiaza, in cadrul unei declaratii de presa, acuzandu-si seful de partid ca "distruge cea mai puternica organizatie a PNL".

Demisie - poate, traseism politic - nu

Andrei Chiliman a dezvaluit ca nu a mai vorbit de mult timp cu Crin Antonescu si ca nici nu va vorbi prea curand.

"Nu am avut cu domnul Antonescu discutii de foarte multa vreme si probabil ca nici nu voi avea. Mie imi plac oamenii care se uita in ochi cand vorbesc", a mentionat primarul.

Tototdata, acesta a precizat ca ia in considerare foarte serios demisia din PNL, dar ca aceasta este un pas foarte greu de facut.

"E o decizie foarte grea. E o decizie pe care o iei foarte greu in momentul in care esti intr-un partid de la inceput si constati, la un moment dat, ca, din motive pe care nu ti le explica nimeni, esti aruncat peste bord.

Inainte de a fi un om al vorbelor, am fost si sunt un om al faptelor. Politicianismul este paralel cu dorintele reale si cu asteptarile celor carora le cerem votul. Oamenii s-au saturat de politicianism, de vorbe frumoase si multe, dar goale", a afirmat Chiliman.

El a asigurat ca nu va recurge la traseism politic, cerandu-le in acelasi timp liberalilor sa ramana in partid.

"Nu-mi voi murdari numele prin recurs la traseism politic. Sunt destui sobolani, destule corabii pe scena politica romaneasca, are cine sa practice traseismul. Le cer liberalilor ramaneti in PNL, fiti liberali si oameni de cuvant pana la capat, respectand alianta noasta cu partidele din opozitie", a spus edilul liberal.

Acesta a amintit ca, de cand a fost ales primar al sectorului 1, a facut "mai multa administratie si mai putin politica", fara a lua in calcul problemele din cadrul partidului.

"Imi incep ziua de munca avand in vedere problemele comunitatii sectorului 1, nu combinatiile si luptele din interiorul partidului", a continuat Chiliman.

Chiliman ar fi revenit asupra demisiei din PNL - Campeanu: Sunt simple zvonuri

PNL Bucuresti - cea mai performanta organizatie liberala din tara

Vorbind despre organizatia al carei presedinte a fost pana luni, primarul sectorului 1 a amintit ca aceasta este cea mai puternica organizatie liberala din tara, lucru pe care ar fi dorit sa il inteleaga si presedintele PNL, Crin Antonescu.

"Am construit in ultimii trei ani cea mai puternica organizatie din tara, fara vorbe goale si compromis. Astazi, PNL este pe primul loc in opiniile bucurestenilor, cu peste 33% din intentiile de vot. Mi-as fi dorit ca aceasta realitate sa fie inteleasa si de presedintele PNL, domnul George Crin Laurentiu Antonescu", a explicat Chiliman.

PNL - executii in partid, cutite infipte pe la spate

Acesta a comentat situatia din PNL, aratand ca votantilor le sunt oferite scandaluri interne, executii in partid si cutite infipte in spate.

"Propunerea de astazi a domnului presedinte privind demiterea mea face parte din categoria deciziilor politicianiste care ne plaseaza paralel cu agenda oamenilor carora le cerem votul. (...) Noi le oferim un scandal intern, executii in partid, cutite infipte pe la spate, distrugand cea mai puternica organizatie PNL.

Situatia este una comica pentru cei care se uita la noi, dar poate deveni tragica pentru PNL. Este comica pentru ca nu are nici o baza reala. Presedintele Antonescu nu a furnizat nicio explicatie rationala pentru aceasta, din simplul motiv ca nu o are", a declarat primarul sectorului 1.

Totodata, a explicat ca declaratia lui Crin Antonescu, potrivit careia primarul se poate ocupa mai bine de campania electorala pentru alegerile locale, este "o gluma mai putin reusita".

Antonescu il indeamna pe Chiliman sa se concetreze pe candidatura la Primaria Sectorului 1

"Aceasta decizie face un serviciu nesperat actualei puteri, relansand-o in lupta pentru Bucuresti. Suntem intr-un razboi pe strada cu actuala putere, iar pe strada este mai greu decat la talkshow-uri. Inainte de a-i fi dator lui Crin Antonescu, le sunt dator bucurestenilor din sectorul 1", a conchis Andrei Chiliman, completand ca, in politica, "castiga cine joaca sah, nu poker".

Primarul sectorului 1 a multumit zecilor de sustinatori stransi in fata sediului PNL Bucuresti, dupa declaratia de presa, adaugand ca va lua decizia de a pleca sau nu din partid in momentul in care se va consulta cu Radu Campeanu, cu Mircea Ionescu Quintus si cu Calin Popescu Tariceanu.

Chiliman demisioneaza din PNL - surse

Andrei Chiliman a fost schimbat din functia de presedinte al PNL Bucuresti, luni, de catre Biroul Politic Central al partidului, la propunerea liderului Crin Antonescu, din cauza divergentelor legate de desemnarea candidatilor la alegerile locale din Bucuresti.

Hotararea de schimbare din functie a lui Chiliman a fost confirmata de Comitetul Executiv National al PNL, cu 36 de voturi pentru, 8 impotriva si 6 abtineri.

Presedinte interimar al PNL Bucuresti a fost numit deputatul Eugen Nicolaescu, care e parlamentar de Calarasi.

Chiliman, schimbat din fruntea PNL Bucuresti, la propunerea lui Antonescu

Alaturi de Chiliman au fost schimbati si presedintii PNL de la Sectoarele 2 si 4, Dan Cristian Popescu, respectiv Geani Dinu.

Antonescu a facut aceasta cerere in sedinta Biroului Politic Central, din cauza faptului ca cei 3 insista sa sustina candidatii PNL in aceste sectoare, desi in ele ar trebui sa candideze reprezentanti ai PC si PSD.

Divergentele pornesc de la faptul ca Andrei Chiliman, primarul sectorului 1, l-ar fi sprijinit pe Dan Popescu, cel care se promoveaza intens pentru o candidatura la sectorul 2.

Andrei Chiliman a fost unul dintre principalii sustinatori ai lui Crin Antonescu in cursa pentru castigarea presedintiei PNL, insa relatiile dintre ei s-au racit dupa anul 2009.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Andrei Chiliman inlocuire PNL Bucuresti, #Andrei Chiliman demisie PNL, #Antonescu inlocuire Chiliman PNL Bucuresti , #demisie PNL