Chiliman amendeaza bucurestenii care au adoptat caini, dar nu au grija de ei

Joi, 05 Septembrie 2013, ora 17:31860 citiri
Chiliman amendeaza bucurestenii care au adoptat caini, dar nu au grija de ei

Primaria Sectorului 1 a dispus verificarea tuturor celor care au adoptat caini comunitari din adapostul de la Odai si a autorizat Politia Locala sa amendeze cu 1.000 de lei persoanele care nu au avut grija de ei in conditiile prevazute de lege.

"Consider ca a venit momentul sa dam o mai mare importanta sanctionarii falsilor iubitori de animale, care nu isi indeplinesc obligatiile asumate in raport cu comunitatea", a spus Andrei Chiliman, conform unui comunicat de presa al autoritatii locale.

Edilul arata ca, desi in Sectorul 1 au fost muscate de caini cele mai putine persoane, 32 in primele patru luni ale acestui an, chestiunea cainilor fara stapan nu este nici pe departe rezolvata, aceasta fiind identificata de locuitori ca una dintre principalele probleme cu care se confrunta.

"Concluzia la care am ajuns, dupa atatea concesii si experimente, este ca solutia corecta la aceasta problema, solutie pe care trebuie sa o acceptam, este eutanasierea cainilor fara stapan nerevendicati sau neadoptati de nimeni. Optez pentru un termen mai lung de pastrare a animalelor fara stapan in adapost de la data inregistrarii lor, bine determinat insa de lege, masura insotita de campanii de informare publica si de sustinere a adoptiei, organizate de catre primarie", a adaugat primarul Andrei Chiliman.

Autoritatea locala a infiintat in 2009 Politia Animalelor din Sectorul 1 si a construit un adapost pentru cainii fara stapan pe strada Odai. Primaria Sectorului 1 a strans de pe strazi aproximativ 6.000 de caini comunitari in ultimii cinci ani si doar aproximativ 1.000 au fost adoptati.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News