Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Chiliman: Am senzatia ca politicienii ii trateaza pe romani ca pe niste redusi mintal

Joi, 22 Mai 2014, ora 10:00
1900 citiri
Chiliman: Am senzatia ca politicienii ii trateaza pe romani ca pe niste redusi mintal
Foto: Arhiva

Andrei Chiliman, primar independent al Sectorului 1, dupa ce a fost exclus din PNL, a vorbit despre fostii colegi liberali si despre liderul Crin Antonescu, pe care il acuza ca a dat doua lovituri mari partidului.

Intrebat ce parere are despre campania electorala pentru alegerile europarlamentare de duminica, Andrei Chiliman a declarat, intr-un interviu acordat Evenimentul Zilei, ca unii politicieni ii trateaza pe romani "ca pe niste redusi mintal".

"Remarc o scadere dramatica a nivelului discursului competitorilor politici. Sa ma scuze cititorii dvs., dar, uneori, in aceasta campanie, am senzatia ca politicienii din asa-zisele partide mari ii trateaza pe romani ca pe niste redusi mintal.

Minciuni gogonate, insulte grosolane, tumbe politice executate peste noapte, ori comportamente politice infantile ca in campania asta, eu n-am mai pomenit. De altminteri, si eu am fost subiectul unei minciuni gogonate", a precizat edilul.

Chiliman: Antonescu insulta inteligenta romanilor, face tumbe la dreapta si la stanga

El a explicat ca este vorba despre faptul ca fosti colegi din PNL s-au folosit de numele lui in campania electorala, desi Chiliman a fost exclus din partid de un an.

Ii acuza pe fostii colegi ca i-au folosit numele in campanie

"Ei, este vorba despre ceea ce au facut fostii mei colegi din PNL pe aici, prin Sectorul 1. Desi sunt primar independent de un an de zile, de cand Crin Antonescu m-a exclus din partid pentru ca am indraznit sa nu fiu de acord cu deciziile dumnealui, PNL Sector 1 a folosit abuziv numele meu in actuala campanie electorala, incercand sa-i pacaleasca pe cetateni cu informatia mincinoasa ca as fi inca membru al acestui partid.

Tentativa disperata a fostilor mei colegi din PNL, de a obtine voturi prin minciuna, mi-a lasat un gust amar. Intr-un fel, mi-e mila de ei", a detaliat Chiliman.

Intrebat de ce ii este mila de liberali, primarul Sectorului 1 a spus ca acestia "au ajuns singuri in situatia ridicola de a le fi rusine sa defileze cu Antonescu si se folosesc de numele lui Chiliman, exclus din partid de Antonescu. Jalnic".

Chiliman: Antonescu calca pe morminte ca sa ajunga presedinte

Edilul a mentionat ca PNL nu a inceput cu Antonescu si nu se va sfarsi cu el, acuzandu-l pe presedintele liberalilor ca a dat doua lovituri grele partidului: "Prima data, atunci cand a facut USL avand in minte doar sa ajunga el presedinte si a doua ora, atunci cand a rupt USL".

"Baletul asta al unei singure persoane a afectat grav PNL. A pierdut sansa de a deveni principalul partid al dreptei atunci cand a facut USL, a pariat pe electoratul conjunctural anti-Basescu, iar acum a cotit-o cu 180 de grade.

Ce elector cu mintea sanatoasa l-ar mai putea crede pe acest om?! De aceea, viitorul PNL depinde de viteza cu care Antonescu va pleca din fruntea PNL dupa previzibilul esec din aceste alegeri", a mai spus Chiliman.

Scandalul a izbucnit in urma cu doi ani

Andrei Chiliman a fost exclus din PNL, in mai 2013, pentru "abateri grave de la disciplina partidului". Conflictul dintre primarul sectorului 1 si Crin Antonescu a izbucnit cu un an inaintea excluderii, cand liderul liberal a sustinut inlocuirea edilului de la sefia PNL Bucuresti, pe fondul neintelegerilor asupra desemnarii candidatilor la alegerile locale in Capitala din partea USL.

De atunci, Chiliman l-a criticat in numeroase randuri pe Crin Antonescu, comparandu-l chiar cu Hitler la scurt timp dupa ce a fost inlaturat din randurile partidului. "Si Hitler a igienizat societatea germana cu gaze", a declara Chiliman, la sfarsitul lunii mai a anului trecut.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Andrei Chiliman Antonescu, #Andrei Chiliman PNL, #Andrei Chiliman atac PNL , #Crin Antonescu