Avocat: Starea lui Chiliman este buna, e un om puternic. Pacat de cariera lui

Joi, 18 Iunie 2015, ora 23:10
4733 citiri
Avocat: Starea lui Chiliman este buna, e un om puternic. Pacat de cariera lui
Foto: Facebook/Andrei Chiliman

Avocata primarului Sectorului 1, Andrei Chiliman, retinut de DNA pentru luare de mita, spune ca starea acestuia este "foarte buna" si ca spera sa ramana asa si de acum inainte, sustinand ca este pacat ca "o cariera de peste zece ani de primar trece prin ceva de genul acesta".

Avocata Carmen Popa a declarat, joi seara, la Ploiesti, ca edilul este "un om puternic, pentru ca altfel nu ar fi putut fi un om politic puternic si un foarte bun primar".

Primarul Sectorului 1 Andrei Chiliman, retinut de DNA

"Nimic din ce este in actul de invinuire nu este opozabil in opinia dumnealui, este pacat ca o cariera de peste zece ani de primar trece prin ceva de genul acesta", a spus avocata.

Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, a fost retinut, joi seara, de procurorii DNA Ploiesti, dupa mai mult de patru ore de audieri, in dosarul in care este acuzat de trafic de influenta, cauza in care este cercetat si Iulian Hertanu, cumnatul premierului Victor Ponta.

De ce a fost retinut primarul Andrei Chiliman

Vineri va fi prezentant instantei supreme cu propunere de arestare preventiva.

Directia Nationala Anticoruptie anunta, joi seara, intr-un comunicat, ca primarul Andrei Chiliman este acuzat de constituire a unui grup infractional organizat si complicitate la trafic de influenta, in forma continuata, procurorii antocoruptie dispunand retinerea acestuia pentru 24 de ore.

De asemenea, procurorii au inceput urmarirea penala fata de Vlad Octavian Moisescu si Ioana Costescu, pentru constituire a unui grup infractional organizat si trafic de influenta, si liberalul Ion Brad, consilier local la Sectorul 1, pentru constituirea unui grup infractional organizat si complicitate la trafic de influenta.

Primarul Chiliman, saltat de DNA direct de pe aeroport si urcat in duba UPDATE

In ordonantele procurorilor se arata ca inca din anul 2004, dupa alegerile locale, la initiativa lui Vlad Moisescu, a fost constituit un grup infractional organizat, format din acesta, Ioana Costescu (consilier personal al primarului Andrei Chiliman si interfata lui Moisescu la Primaria Sectorului 1), Andrei Chiliman si Ion Brad (consilier local), grup care a avut drept scop comiterea unor fapte de coruptie si asimilate acestora, care sa genereze obtinerea unor comisioane cuprinse intre 10% si 15% din valoarea lucrarilor atribuite pe criterii clientelare, de la agentii economici favorizati in castigarea procedurilor de achizitie publica, pe parcursul derularii contractelor incheiate cu primaria.

"Vlad Moisescu era cel care coordona grupul infractional, solicita si incasa comisioanele si dispunea cu privire la modalitatea gestionarii acestora, in timp ce Ioana Costescu si Ion Brad derulau activitati de determinare a platii comisioanelor si de incasare a acestora, iar Andrei Chiliman, prin prisma atributiilor conferite de functia sa, garanta favorizarea societatilor agreate in cadrul procedurilor de atribuire a contractelor si ulterior, pe parcursul derularii acestora", se arata in comunicatul DNA.

Banii primiti de la reprezentantii societatilor comerciale, in modalitatea descrisa mai sus, au fost impartiti intre Vlad Moisescu, Ioana Costescu si Ion Brad, Andrei Chiliman si filiala unui partid politic, in urmatoarele procente: 30% Andrei Chiliman; 15% Vlad Moisescu; 15% Ioana Costescu; 15% Ion Brad, 10% partidul respectiv - filiala sector 1.

Diferenta de 15% a fost folosita pentru diverse cheltuieli legate de remunerarea suplimentara a functionarilor care au sprijinit, in diferite modalitati, la derularea activitatilor ilicite.

Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a revenit cu precizări după ce a declarat că ”Buzăul nu e în Moldova”. Afirmația a fost făcută în legătură cu autostrada care va lega Moldova de...
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
#Andrei Chiliman retinut, #Andrei Chiliman trafic influenta, #Andrei Chiliman mita , #retinut