Andrei Chiliman si Vlad Moisescu nu scapa de controlul judiciar

Joi, 27 August 2015, ora 21:40
2506 citiri
Andrei Chiliman si Vlad Moisescu nu scapa de controlul judiciar
Foto: Ziare.com

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a mentinut, joi, masura controlului judiciar fata de primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, si de fostul trezorier al PNL, Vlad Moisescu, cercetati de procurorii DNA Ploiesti intr-o cauza conexata la dosarul cumnatului premierului Victor Ponta, Iulian Hertanu.

Magistratii au respins ca nefondate plangerile formulate de Chiliman si Moisescu impotriva ordonantei prin care DNA Ploiesti a prelungit cu 60 de zile masura controlului judiciar dispusa anterior fata de acestia, decizia instantei fiind definitiva.

Prin aceeasi ordonanta, procurorii au prelungit controlul judiciar si fata de consiliera personala a lui Chiliman, Ioana Costescu, si fata de consilierul local de la Sectorul 1 Ion Brad.

Potrivit DNA, incepand cu anul 2004, dupa alegerile locale, la initiativa lui Vlad Moisescu, a fost constituit un grup infractional organizat, din care mai faceau parte Andrei Chiliman, Ioana Costescu si Ion Brad, care a avut drept scop comiterea unor fapte de coruptie care sa genereze obtinerea unor comisioane cuprinse intre 10% si 15% din valoarea lucrarilor atribuite pe criterii clientelare unor firme.

Vlad Moisescu este cel care coordona grupul, solicita si incasa comisioanele si dispunea cu privire la modalitatea gestionarii acestora, Ioana Costescu si Ion Brad derulau activitati de determinare a platii comisioanelor si de incasare a acestora, iar Andrei Chiliman garanta favorizarea societatilor agreate in cadrul procedurilor de atribuire a contractelor si, ulterior, pe parcursul derularii acestora.

Banii primiti de la reprezentantii societatilor comerciale au fost impartiti in urmatoarele procente: 30% Andrei Chiliman; 15% Vlad Moisescu; 15% Ioana Costescu; 15% Ion Brad, 10% PNL - filiala Sector 1.

DNA arata ca diferenta de 15% a fost folosita pentru diverse cheltuieli legate de remunerarea suplimentara a functionarilor care au sprijinit, in diferite modalitati, la derularea activitatilor ilicite.

Romania penala: Jumatate din sefii de CJ si 1 din 3 primari de municipii au probleme cu legea

Gruparea ar fi obtinut astfel peste 8 milioane de euro de la SC Straco SRL, reprezentata de Traian Horpos si Alexandru Horpos, suma ce reprezenta 10% din platile efectuate de catre Primaria sectorului 1 catre firma, in perioada 2007 - 2014, in baza contractelor incheiate cu institutia publica. De asemenea, grupul a obtinut de la SC Romair Consulting SRL, reprezentata de Gheorghe Boeru, suma de 300.000 lei.

Acest dosar a fost constituit in urma investigatiilor derulate de DNA Ploiesti intr-un alt dosar, in care sunt cercetati, printre altii, Iulian Hertanu, cumnatul premierului Victor Ponta, parlamentarii Sebastian Ghita si Vlad Cosma, presedintele suspendat al CJ Prahova, Mircea Cosma, directorul SC Grossman, Ilie Dragan, directorul Hidro Prahova, Adrian Semcu, si directorul SC Romair Consulting SRL, Gheorghe Boeru.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Andrei Chiliman control judiciar, #Andrei Chiliman dosar DNA, #Andrei Chiliman Vlad Moisescu , #DNA